Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
16. května 2023 17:33
Čas čtení 0:43

Na Kanárech se pohřešuje český lékař

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Kanárech se pohřešuje český lékař
Zdroj: Flickr/dronepicr/volně k užití

Devětačtyřicetiletý Jan Svárovský byl naposledy viděn 8. května.

Na ostrově Fuerteventura na Kanárských ostrovech se pohřešuje český lékař a windsurfař, devětačtyřicetiletý Jan Svárovský. Naposledy byl viděn 8. května. Serveru Novinky potvrdilo pohřešování Čecha i ministerstvo zahraničí.

Do pátrání se zapojil i vrtulník

„Můžeme potvrdit zmizení českého občana na Kanárských ostrovech. Náš zastupitelský úřad v Madridu i honorární konzulka v místě jsou v kontaktu s rodinou a policií. S ohledem na rodinu nebudeme poskytovat detaily,“sdělila Novinkám mluvčí ministerstva Mariana Wernerová. Na zmizení Svárovského upozornil na sociálních sítích i místní surfařský klub, informace sdílela také česká lyžařka a snowboardistka Ester Ledecká. 

Svárovský byl naposledy spatřen 8. května. Pohřešovaný měl na sobě naposledy černý overal s červeným trikem, bílou helmu a žlutou vestu. Surfařská škola na ostrově zalarmovala tamní záchranné složky. Do pátrání se zapojil i vrtulník, pátrání ale zatím probíhá bez úspěchu. 

Vzhledem k tomu, že na ostrově v době mužova zmizení foukal silný vítr, by se mohl nacházet i na některém z dalších ostrovů, případně v Maroku nebo Mauritánii. Za informace, které by vedly k jeho vypátrání, byla vypsána odměna ve výši 20 tisíc eur, tedy téměř půl milionu korun. 

Domů
Sdílet
Diskuse