Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
28. května 2023 19:36
Čas čtení 0:47

Země zaslíbená? Ruské státní firmy a média žádají šestidenní pracovní týden, lidé se mají obětovat pro válku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Ruská propagandistka prohlásila, že občané by měli po pracovní době další dvě hodiny pracovat v závodech na výrobu munice. Tento přístup podle Velké Británie připomíná sovětské časy.

Ruská státem podporovaná média a podnikatelské skupiny vyzvaly Kreml, aby pro Rusy povolil šestidenní pracovní týden. Důvodem jsou zvýšené ekonomické výdaje na vedení „speciální vojenské operace“, jak Moskva nazývá válku na Ukrajině.


Ve své nedělní zprávě to na sociální síti Twitter uvedlo britské ministerstvo obrany s tím, že odpracované hodiny navíc podle všeho nemají být zaplaceny.

28. května 2023 18:15 Čas čtení 0:56 Největší dronový útok od začátku války. Rusové masivně útočili na Kyjev, zemřel civilista Největší dronový útok od začátku války. Rusové masivně útočili na Kyjev, zemřel civilista

Londýn konstatuje, že v posledních měsících se tón veřejné debaty v Rusku posunul od výlučného trestání kritiků invaze směrem k příkazům, aby se občané obětovali s cílem podpořit vojenské úsilí Kremlu.

Britský resort obrany připomíná, s odvoláním na informace tajných služeb, vyjádření ruské propagandistky Margarity Simonjanové, která je manažerkou oficiálních prokremelských médií. Ta 21. května prohlásila, že občané by měli po pracovní době ve svých zaměstnáních další dvě hodiny každý den pracovat v závodech na výrobu munice.


Tento přístup podle Británie jasně evokuje formu společenského nátlaku známého ze sovětských dob. „Zdůrazňuje také, jak vedení Ruska s velkou pravděpodobností identifikuje ekonomickou výkonnost za rozhodující faktor, co se týče vítězství ve válce,“ dodalo ministerstvo.

Domů
Sdílet
Diskuse