Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
8. června 2023 17:00
Čas čtení 0:47

Sněmovno, hlasuj! Iniciativa nabádá poslance k tomu, aby hlasovali o manželství pro všechny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Sněmovno, hlasuj! Iniciativa nabádá poslance k tomu, aby hlasovali o manželství pro všechny
Zdroj: TASR/AP/Francisco Seco

Iniciativa Jsme Fér plánuje na červen dvě akce. Formou happeningu má připomenout zákonodárcům, aby hlasovali o zrovnoprávnění sňatků pro všechny páry.

První akcí, která se uskuteční v úterý 13. června, je happening pod okny sněmovny. Mezi půl devátou a třetí hodinou se na Malostranském náměstí uskuteční akce s názvem Sněmovno, hlasuj. Páry a rodiny s dětmi čekají na rovné sňatky. Událost si klade za cíl znovu upozornit poslance a poslankyně, že v Česku žijí tisíce gay a lesbických rodin s dětmi a desetitisíce párů, jimž přijetí manželství pro všechny páry zásadně zvýší kvalitu života a zajistí jim stejnou právní ochranu a rodinou stabilitu jako ostatním.

1. června 2023 10:02 Čas čtení 3:21 Sledovali jsme Sněmovnu: „Manželství není právo, také nemám právo být fotbalistou FC Barcelona,“ řekl lidovec Výborný Sledovali jsme Sněmovnu: „Manželství není právo, také nemám právo být fotbalistou FC Barcelona,“ řekl lidovec Výborný

Konference vyvrátí mýty a předsudky o výchově dětí gay a lesbickými páry

Součástí akce má být také výstava několika velkoformátových dokumentárních fotografií Jany Ašenbrennerové s názvem Děti a rodiny, které stát neuznává.


Druhou akcí pak bude mezinárodní konference s názvem Manželství a rodičovství pro gay a lesbické páry: domácí a zahraniční zkušenosti, která se koná ve středu 28. června 2023.

Jejím smyslem je představit nejnovější vědecké poznání a vyvrátit stále dokola zaznívající nepodložené obavy o blaho a vývoj dětí vychovávaných dvěma mámami nebo dvěma táty. Konference se koná pod záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Miloše Vystrčila a za podpory předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové a předsedy Rozpočtového výboru Poslanecké sněmovny Josefa Bernarda.

Domů
Sdílet
Diskuse