Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová
13. června 2023 17:44
Čas čtení 0:41

Známe datum, kdy bude Sněmovna hlasovat o manželství pro gay a lesbické páry

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Známe datum, kdy bude Sněmovna hlasovat o manželství pro gay a lesbické páry
Zdroj: TASR/AP/Francisco Seco

O manželství pro stejnopohlavní páry by se mohlo hlasovat koncem června. Markéta Pekarová Adamová na Twitteru uvedla, že by mělo jít konkrétně o 29. června.

Koncem června by se stejnopohlavní páry mohly dozvědět, zda budou moct uzavírat manželství. „Dnes bylo koaličně dohodnuto pevné zařazení tzv. manželství pro všechny,“ uvedla poslankyně Michaela Šebelová (STAN) na Twitteru. Podle ní tato dohoda zvyšuje šanci, že návrh zákona nebude v 1. čtení zamítnut a že jej opravdu budou moci projednat ve výborech. „Bod projednáme na příští schůzi.“

K situaci se vyjádřila i předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová (TOP 09), která na Twitteru zmínila, že se o manželství pro stejnopohlavní páry bude ve Sněmovně hlasovat 29. června. „Nechceme, aby toto téma opozice účelově zneužívala, proto jsme se v koalici dohodli, že jej pevně zařadíme právě na zmíněný termín.“

13. června 2023 12:34 Čas čtení 1:32 „Je to vaše doba – doba mladých, respektujeme to.“ Venku před Sněmovnou se sňatky pro stejnopohlavní páry podporují. A uvnitř? „Je to vaše doba – doba mladých, respektujeme to.“ Venku před Sněmovnou se sňatky pro stejnopohlavní páry podporují. A uvnitř?

Hlasování budeš moct sledovat zde, na stránkách živého vysílání z Poslanecké sněmovny. 

Domů
Sdílet
Diskuse