Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová
14. června 2023 17:29
Čas čtení 0:34

Na Instagramu i Facebooku si budeš moci upravovat fotky pomocí umělé inteligence

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Instagramu i Facebooku si budeš moci upravovat fotky pomocí umělé inteligence
Zdroj: Getty Images/Chip Somodevilla

Společnost Meta se v tichosti věnovala výzkumu potenciálu umělé inteligence. Její CEO Mark Zuckerberg nyní oznámil, jak široce ji budou implementovat do svých produktů.

Společnost Meta přichází s revoluční novinkou. Aplikace Facebook a Instagram budou pro běžné uživatele nabízet funkce umělé inteligence. Mark Zuckerberg informoval své zaměstnance a zaměstnankyně o tom, že společnost do existujících sociálních sítí implementuje prvky AI, které budou pomáhat s texty, obrázky a videy, píše portál Axios.

Nová funkce bude uživatelům umožňovat úpravu fotografií před sdílením instagramového příběhu. Šéf Facebooku naznačil, že umělá inteligence bude dostupná také v aplikaci Messenger.

Facebook zkoumal AI v tichosti 

Zuckerberg byl dosud při používání AI velmi opatrný. Na rozdíl od konkurence Meta trpělivě čekala, jak se bude posouvat vývoj umělé inteligence. Facebook však mezitím potenciál AI zkoumal v tichosti.

 
„V loňském roce jsme viděli několik skutečně neuvěřitelných přelomů – kvalitních přelomů – v oblasti generativní AI. To nám nyní dává příležitost tuto technologii využít, posunout ji dopředu a zabudovat ji do každého z našich produktů,“ řekl Zuckerberg v prohlášení pro Axios.

Domů
Sdílet
Diskuse