Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
17. června 2023 v 10:56
Čas čtení 1:03

Počasí na víkend: Teploty se vyšplhají až na 28 °C, přijít můžou i bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Počasí na víkend: Teploty se vyšplhají až na 28 °C, přijít můžou i bouřky
Zdroj: TASR/AP

Postupné oteplování začne už o víkendu, kdy se teploty budou pohybovat kolem 25 °C. Od pondělí pak budou už jenom stoupat.

Tento víkend by se mohla obloha více vyjasnit. Rtutě teploměrů budou přes den ukazovat až letních 28 stupňů. Rána budou jasná, během odpoledne však může místy pršet, ojediněle se vyskytnou bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), kterou meteorologové zveřejnili na svém webu.

16. června 2023 v 18:32 Čas čtení 0:42 Klimatické aktivistky ve Stockholmu polily barvou obraz od Moneta, následně se k němu přilepily Klimatické aktivistky ve Stockholmu polily barvou obraz od Moneta, následně se k němu přilepily

„Do konce týdne nás čeká počasí ráno většinou s minimem mraků, odpoledne s velkou oblačností a místními přeháňkami, ojediněle bouřkami. Teploty porostou, dnes naměříme kolem 21 stupňů Celsia, o víkendu i nad letních 25 stupňů Celsia a v příštím týdnu i nad tropických 30 stupňů Celsia,“ doplnili meteorologové na Twitteru.

V sobotu bude polojasno, během dne přechodně oblačno. Místy může zapršet a ojediněle se vyskytnou také bouřky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 a osmi stupni, přes den vystoupají na 21 až 25 stupňů. 

V neděli bude nejprve také skoro jasno až polojasno. Během dne se na severovýchodě zatáhne a stejně jako v sobotu bude místy pršet, ojediněle může být bouřka. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 24 až 28 °C, na severu a severovýchodě bude kolem 22 °C. Noční teploty budou stejné jako v sobotu. 

Postupné oteplování a podobné počasí bude pokračovat v příštím týdnu. Na pondělí meteorologové předpovídají až 29 stupňů, v následujících dnech pak až 32 stupňů.

Domů
Sdílet
Diskuse