Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kristýna Dobiášová
22. června 2023 11:41
Čas čtení 0:52

ČHMÚ vydal výstrahu před extrémně silnými bouřkami s nárazy větru až 110 km/h, platí v těchto sedmi krajích

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ČHMÚ vydal výstrahu před extrémně silnými bouřkami s nárazy větru až 110 km/h, platí v těchto sedmi krajích
Zdroj: Unsplash/Josep Castells/volně k užití

Podle Českého hydrometeorologického ústavu doprovodí závěr týdne bouřky s nárazy větru až 90 km/h. Čtvrteční teploty přesáhnou hranici 30 °C.

Čtvrteční den bude především polojasný až oblačný, píše ČHMÚ. Zvětšená oblačnost může ojediněle přinést i přeháňky. Během pozdějšího odpoledne a večera bude od západu zataženo a bouřky, které mohou být i velmi silné. Nejvyšší denní teploty dosáhnou 29 až 33 °C, v Čechách může být až 35 °C.

22. června 2023 10:23 Čas čtení 3:39 Shrnujeme vše o zmizelé ponorce Titan: Řídí ji ovladač na Playstation, posádce zbývá už jen pár hodin kyslíku Shrnujeme vše o zmizelé ponorce Titan: Řídí ji ovladač na Playstation, posádce zbývá už jen pár hodin kyslíku

Podle ČHMÚ se mohou v bouřkách vyskytnout nárazy větru až 110 km/h, přívalový déšť a větší kroupy. Může za to zvlněná studená fronta. Na večer a noc mezi čtvrtkem a pátkem platí výstraha před extrémně silnými bouřkami. Nebezpečí hrozí od 18:00 do pátečních čtyř hodin ráno. Týká se celého Karlovarského, Ústeckého, Libereckého a Plzeňského kraje, Prahy a většiny Středočeského a Jihočeského kraje.

Pátek bude zatažený až oblačný. Občas bude pršet, začátek dne doprovodí i velmi silné bouřky. Nejvyšší denní teploty dosáhnou na západě 18 °C a na východě a jihovýchodě až 29 °C. Víkend bude oblačný až polojasný, místy s přeháňkami. Sobotní teploty budou v rozmezí 21 až 25 °C, v neděli mohou dosáhnout až 26 °C.

Domů
Sdílet
Diskuse