Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Dlesková TASR
27. června 2023 v 13:08
Čas čtení 0:35

Video: Policie zadržela 14 lidí kvůli nelegální migraci z Turecka. Podívej se, jak vypadal zásah

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Video: Policie zadržela 14 lidí kvůli nelegální migraci z Turecka. Podívej se, jak vypadal zásah
Zdroj: Policie ČR

Pražští kriminalisté v úterý zadrželi 14 osob, které měly pomoci nejméně tisícovce migrantů přicestovat z Turecka do Česka a dalších evropských zemí. Mezi zadrženými je 13 cizinců a jeden český občan.

Případem s krycím názvem HATIN se policisté z policejní centrály zabývali od srpna 2021. Zadržení čelí obvinění z trestných činů účasti na organizované zločinecké skupině a organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Všichni obvinění skončili ve vazbě a hrozí jim až 16 let za mřížemi. 

Vyšetřovatelé odhadují, že mezinárodní organizovaná skupina vybrala od migrantů nejméně milion eur (asi 23,7 milionu korun). Jako výnos z trestné činnosti kriminalisté zajistili přibližně 900 tisíc korun v hotovosti a dvě osobní auta.

Kauzu dozoruje Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové. Policejní zásah se uskutečnil na celém území ČR a spolupracovali na něm policisté z Útvaru rychlého nasazení a zásahové jednotky Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje.

Domů
Sdílet
Diskuse