Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
29. června 2023 10:56
Čas čtení 0:29

Trosky miniponorky Titan nejspíše obsahují lidské ostatky. Lékaři provedou analýzu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Trosky miniponorky Titan nejspíše obsahují lidské ostatky. Lékaři provedou analýzu
Zdroj: OceanGate

Podle americké pobřežní stráže byly ve vraku miniponorky Titan nalezeny předpokládané lidské ostatky. Informuje o tom BBC.

Podle úřadů vyšetřovatelé našli mezi troskami přistávací rám a zadní kryt ponorky. Lékaři provedou analýzu předpokládaných ostatků.

26. června 2023 18:27 Čas čtení 0:42 Místo devatenáctiletého Sulemana měla být v ponorce Titan jeho matka, přenechala mu ale místo Místo devatenáctiletého Sulemana měla být v ponorce Titan jeho matka, přenechala mu ale místo

Vyšetřování příčin katastrofy je v prvotní fázi. Námořní vyšetřovací komise pobřežní stráže (MBI) převeze důkazy k dalšímu zkoumání. Předseda MBI Jason Neubauer v prohlášení uvedl, že ještě musí „vykonat značné množství práce, aby pochopili faktory, které vedly ke katastrofální ztrátě Titanu, a pomohli zajistit, aby se podobná tragédie neopakovala“.

Nález trosek je důležitý pro vyšetřování

Neubauer také dodal, že je vděčný za koordinovanou mezinárodní podporu při vyzvedávání důležitých důkazů, které byly v extrémních vzdálenostech a podmořských hloubkách.

23. června 2023 11:37 Čas čtení 1:00 Režisér James Cameron promluvil o tragické nehodě miniponorky: Zarazily mě podobnosti s Titanikem Režisér James Cameron promluvil o tragické nehodě miniponorky: Zarazily mě podobnosti s Titanikem

Jak připomíná BBC, všech pět členů posádky zemřelo 18. června poté, co plavidlo při ponoru za vrakem Titaniku implodovalo. The Guardian dodává, že nález trosek je klíčovou součástí vyšetřování.

22. června 2023 16:40 Čas čtení 1:10 Takto zřejmě zemřela posádka miniponorky Titan: Vysvětlujeme, jak probíhá podchlazení nebo hypoxie (Aktualizováno) Takto zřejmě zemřela posádka miniponorky Titan: Vysvětlujeme, jak probíhá podchlazení nebo hypoxie (Aktualizováno)
Domů
Sdílet
Diskuse