Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Jakub Paulík
2. července 2023 18:27
Čas čtení 0:34

Orbán: Putin má situaci pevně pod kontrolou. Ukrajina již není suverénní zemí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Maďarský premiér si myslí, že Ukrajina nemůže válku s Ruskem vyhrát.

Maďarský premiér Viktor Orbán v rozhovoru pro Axel Springer vyzdvihl rychlost, jakou se Vladimir Putin vyrovnal s povstáním Wagnerovy skupiny, píše Politico. Zatímco západní země tvrdí, že vzpoura žoldnéřů ukázala slabost Putinova režimu, Orbán tvrdí opak.

„Když se to podaří do 24 hodin, je to signál síly,“ tvrdí premiér Maďarska, který je známý pro své nekritické postoje vůči prezidentu Vladimiru Putinovi. V události, při které se Wagnerova skupina dostala až téměř do Moskvy, Orbán podle vlastních slov „nevidí význam“.

Maďarský premiér tvrdí, že struktury v Rusku jsou velmi stabilní. „Rusko není zemí jako Německo nebo Maďarsko. Je to jiný svět. Struktura je jiná, síla je jiná, stabilita je jiná,“ vyjádřil se a dodal, že podle jeho názoru Ukrajina nemůže válku s Ruskem vyhrát. „Ukrajina už není suverénní zemí. Nemá peníze. Nemá zbraně. Může bojovat jen proto, že ji podporujeme – myslím tím Západ,“ prohlásil maďarský premiér.

Orbán
Zdroj: TASR/Michal Svítok
Domů
Sdílet
Diskuse