Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Veronika Dlesková
6. července 2023 17:22
Čas čtení 0:39

Pokud si chceš smazat účet na Threads, smaže se ti i ten na Instagramu. Uživatelé jsou pobouřeni

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Pokud si chceš smazat účet na Threads, smaže se ti i ten na Instagramu. Uživatelé jsou pobouřeni
Zdroj: Getty Images/Chip Somodevilla

Mnoho uživatelů nové sociální sítě společnosti Meta se cítí být podvedeno. Pokud se totiž pokusí smazat svůj účet na Threads, smaže se spolu s ním i jejich instagramový profil.

Mark Zuckerberg ve čtvrtek spustil pod záštitou společnosti Meta novou sociální síť, která má být konkurentem Twitteru. Threads si stáhly za několik hodin už desítky milionů uživatelů. Mnoho z nich se ale cítí podvedeně, když se záhy pokusili svůj účet zrušit. Dozvěděli se totiž, že pokud smažou svůj Threads profil, smaže se spolu s ním i jejich instagramový účet. 

Threads vyžaduje k vytvoření účtu instagramový profil, který se následně s novou aplikací propojí. Mnoho uživatelů ale netušilo, že když se pokusí profil na nové sociální síti smazat, přijdou tím i o svůj účet na Instagramu. O tom, jak přesně Threads funguje, jsme informovali.  

6. července 2023 11:45 Čas čtení 1:55 Meta spustila novou sociální síť jako konkurenci Twitteru. Shrnujeme vše, co bys měl*a vědět o Threads Meta spustila novou sociální síť jako konkurenci Twitteru. Shrnujeme vše, co bys měl*a vědět o Threads

V dodatečných zásadách ochrany osobních údajů aplikace je také uvedeno, že „Váš profil Threads je součástí vašeho účtu na Instagramu a může být kdykoli smazán smazáním vašeho instagramového účtu“. 

Mluvčí společnosti Meta potvrdil toto opatření a uvedl, že „je to něco, na čem pracují“. Podle něj mají uživatelé a uživatelky možnost svůj účet deaktivovat, aniž by to ovlivnilo jejich účet na Instagramu. 

Domů
Sdílet
Diskuse