Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
11. července 2023 14:47
Čas čtení 0:19

Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro celou polovinu republiky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česko zasáhnou silné bouřky. Výstraha platí pro celou polovinu republiky
Zdroj: Unsplash/Johannes Plenio

Meteorologové varují, že v západní polovině Česka nastanou silné bouřky. S největší pravděpodobností udeří mezi půlnocí a sedmou ranní.

„Od západu bude postupovat pásmo bouřek doprovázených zejména nárazy větru kolem 70 kilometrů v hodině, krátkodobým intenzivním deštěm, případně i kroupami,“ uvádí Český hydrometeorologický ústav.


Varování se týká Karlovarského, Plzeňského, Ústeckého a Jihočeského kraje. Zčásti pak také kraje Středočeského a celého území Prahy. 

11. července 2023 11:11 Čas čtení 1:07 Tropy v Česku: Teplotní rekordy padají už třetí den po sobě, kam až se vyšplhá rtuť teploměru? Tropy v Česku: Teplotní rekordy padají už třetí den po sobě, kam až se vyšplhá rtuť teploměru?

„Další bouřky se začnou tvořit během středečního odpoledne a večera,“ varuje ČHMÚ.


Na celém území zůstává do odvolání v platnosti výstraha před nebezpečím vzniku požárů v důsledku sucha. Pro velkou část republiky platí také výstraha před vysokými teplotami.

Domů
Sdílet
Diskuse