Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
13. července 2023 14:37
Čas čtení 0:43

Musk má novou hračku. Jeho umělá inteligence má porozumět vesmíru

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Musk má novou hračku. Jeho umělá inteligence má porozumět vesmíru
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij

Šéf Tesly, SpaceX nebo Twitteru se tentokrát vrhl na vývoj umělé inteligence.

Elon Musk ve středu odhalil svůj nový startup xAI, který pracuje s umělou inteligencí. Jeho start oficiálně oznámil na Twitteru, na doméně x.ai pak spustil nový web. Informují o tom stanice BBC a CNN.

11. července 2023 14:06 Čas čtení 2:40 Víme, jak se registrovat na Threads. Na nové sociální síti jsou už desítky Čechů a Češek Víme, jak se registrovat na Threads. Na nové sociální síti jsou už desítky Čechů a Češek

Web uvádí, že důvodem pro spuštění xAI je „pochopení skutečné podstaty vesmíru“. Snaží se také vytvořit alternativu k ChatGPT, což je chatbot s umělou inteligencí vyvinutý společností OpenAI.

K projektu xAI přilákal hned několik inženýrů, kteří doposud získávali zkušenosti v oboru umělé inteligence v předních amerických technologických společnostech. Tým xAI tvoří podle oficiálních webových stránek 12 lidí, kteří v minulosti pracovali v Googlu, Microsoftu, OpenAI nebo společnosti DeepMind. xAI prý bude spolupracovat i s Twitterem, Teslou a dalšími firmami, v nichž má Musk vliv.

BBC připomíná, že Musk se v roce 2015 podílel na založení společnosti OpenAI, později ale ze správní rady organizace odešel. Před několika měsíci ve Fox News dokonce varoval, že umělá inteligence představuje potenciální hrozbou, a označil ji za „civilizační zničení“. Navzdory kritice ale tehdy připustil, že samotného ho láká trh s umělou inteligencí. 

Domů
Sdílet
Diskuse