Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
17. července 2023 12:14
Čas čtení 0:51

Australan a jeho pes přežili dva měsíce na moři. Jedli syrové ryby a pili dešťovku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Australan a jeho pes přežili dva měsíce na moři. Jedli syrové ryby a pili dešťovku
Zdroj: 9news

Jednapadesátiletý mořeplavec z Austrálie Tim Shaddock a jeho fenka Bella byli zachráněni po dvou měsících strávených o samotě na širém moři u pobřeží Mexika.

Přežili jen díky konzumaci syrových ryb a pití dešťové vody. 

Hubenější se zarostlými vousy

Po ošetření lékař uvedl, že „trosečníkovy“ životní funkce jsou v pořádku a jeho fenka je podle něj rovněž ve velmi dobrém stavu. Shaddock byl jen mnohem hubenější a zarostlý. Pozoruhodný příběh média přirovnávají k filmu s Tomem Hanksem Trosečník, píše deník Independent.

16. července 2023 13:00 Čas čtení 1:05 Americký meteorolog propašoval do předpovědi počasí text z Eminemova hitu Without me. Dnes je virálním na TikToku Americký meteorolog propašoval do předpovědi počasí text z Eminemova hitu Without me. Dnes je virálním na TikToku

Dvojice se do problémů dostala poté, co byla jejich loď po několika týdnech plavby z mexického La Pazu do Francouzské Polynésie vážně poškozena bouří. Pomoci se jim dostalo až poté, co je spatřil vrtulník doprovázející rybářskou loď s tuňáky.

„Prošel jsem si velmi těžkým utrpením na moři. Potřebuji jen odpočinek a dobré jídlo, protože jsem byl na moři dlouho sám. Jinak jsem ve velmi dobrém zdravotním stavu,“ uvedl Shaddock pro 9news s tím, že k přežití mu pomohlo rybářské náčiní a stříška lodi, pod kterou se schovával před úpalem. Nyní podstoupí komplexní vyšetření, aby se mohly vyloučit jakékoli zdravotní problémy způsobené uvězněním na moři.

Domů
Sdílet
Diskuse