Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
19. července 2023 v 17:38
Čas čtení 0:50

Že po Praze duhové vlajky na Pride nebudou? Tak to tedy ne, rozhodli se umělci a aktivisté

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Že po Praze duhové vlajky na Pride nebudou? Tak to tedy ne, rozhodli se umělci a aktivisté
Zdroj: TASR/Štefan Puškáš

Umělecké realizace se objeví ve dvou podchodech a přilehlém parku na Fügnerově náměstí v Praze 2. Autorem ilustrace je výtvarník Petr Polák.

QUEER ALL YEAR je umělecká realizace, která vzniká pod záštitou spolku PRAHO! project. „V České republice se podle studií nachází přes 300 tisíc lidí, kteří se domnívají, že by homosexualita neměla být tolerována. Další 3,1 milionu lidí stojí za názorem, že by stejnopohlavním párům nemělo být umožněno adoptovat děti. Realizace QUEER ALL YEAR si klade za cíl čelit současné situaci v České republice pozitivním přijetím a oslavou,“ uvádí spolek v tiskové zprávě. 

18. července 2023 v 13:48 Čas čtení 1:26 Praha letos osekala podporu Prague Pride. Podle Svobody je dostatečná Praha letos osekala podporu Prague Pride. Podle Svobody je dostatečná

Umělecká realizace bude prezentována interaktivní formou. Lidé budou moci načítat QR kódy, které je přenesou na obsah, jenž bude na měsíční bázi obměňován. Lidé si s jejich pomocí mohou zjišťovat nové informace, sledovat rozhovory nebo přispět k cyklu queer poezie. Do projektu se zapojuje i Refresher. 

QUEER ALL YEAR se snaží o navázání debaty za účelem změny perspektivy. „Tvorbou poutavé umělecké instalace, která svou rozmanitostí oslavuje podporu porozumění celé komunity, se projekt snaží o vytvoření prostředí v Praze, kde se každý jedinec cítí bezpečně bez ohledu na svou sexuální orientaci či genderovou identitu,“ říká autorka projektu PRAHO! project, která si však přeje zůstat v anonymitě. 

Projekt vzniká ve spolupráci s lidskoprávním aktivistou Kryštofem Stupkou a za podpory Magistrátu hl. města Prahy, Galerie hlavního města Prahy a Technické správy komunikací Praha. Vernisáž proběhne 13. srpna v 17 hodin na pražském Fügnerově náměstí. 

Domů
Sdílet
Diskuse