Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
ČTK
9. srpna 2023 13:34
Čas čtení 0:33

Hrůzný nález při rekonstrukci domu. Muže v Přerově čekalo pod betonovou podlahou sto let staré překvapení

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Hrůzný nález při rekonstrukci domu. Muže v Přerově čekalo pod betonovou podlahou sto let staré překvapení
Zdroj: Nature

Na kosterní ostatky tří lidí narazil při rekonstrukci domu na Žerotínově náměstí dvaapadesátiletý muž. Podle odborníků patří ostatky dvěma dospělým a jednomu dítěti a staré jsou minimálně sto let. Na místě byly nalezeny i kosti zvířat, krávy a ovce.

Muž oznámil nález policii v úterý odpoledne na linku 158. „Kosterní ostatky ležely pod betonovou podlahou v průjezdu domu. Policisté místo zajistili a o posouzení kosterních ostatků požádali antropologa z archeologického centra v Olomouci. Antropolog ostatky prohledal a uvedl, že se jedná minimálně o sto let staré lidské kosti tří osob, a to dvou dospělých a jednoho dítěte,“ uvedl krajský policejní mluvčí Libor Hejtman.

Nalezené kosti si archeolog převzal s tím, že jde o archeologický nález.

Podobné případy řešili v minulosti policisté i na jiných místech v Olomouckém kraji. Předloni v dubnu narazil na kosterní ostatky staré až tisíc let muž na Prostějovsku při kopání bazénu na zahradě svého rodinného domu.

Přivolaní archeologové pohřeb datovali do období 9. až 11. století. V roce 2017 objevil muž při výkopových pracích v Pivíně na Prostějovsku kostru německého vojáka z období 2. světové války.

Domů
Sdílet
Diskuse