Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kuni Nguyenová
14. srpna 2023 15:28
Čas čtení 0:37

Vědci a vědkyně našli v hlubinách nového tvora se 20 pažemi. Co ti připomíná?

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Vědci a vědkyně našli v hlubinách nového tvora se 20 pažemi. Co ti připomíná?
Zdroj: Twitter/@CryptoXpresso

Podívej se na vodního živočicha, který jako by vypadl z filmové série Vetřelec.

Výzkumný tým objevil poblíž Antarktidy nový podmořský druh. Jedná se o péřovou hvězdu se 20 „pažemi“. Tento druh je součástí antarktické skupiny peříčkových hvězd a je široce příbuzný s hvězdicemi. Informují o tom servery Business Insider a Earth.

14. srpna 2023 12:15 Čas čtení 0:16 FOTO: Čivava uvázla v topení. Museli ji vysvobodit pražští hasiči FOTO: Čivava uvázla v topení. Museli ji vysvobodit pražští hasiči

Když se podíváš na jeho tělo zblízka, všimneš si drobného hrbolku na vrcholu, který velikostí a tvarem připomíná jahodu. Nově objevený druh tak pojmenovali po tomto známém ovoci. Oficiální název je Promachocrinus fragarius – fragarius je odvozen z latinského slova „fragum“, což znamená jahoda.

Některé „paže“ živočicha jsou hrbolaté, jiné opeřené. Mohou být až osm palců (přes 20 cm) dlouhé, uvedl Greg Ross, profesor mořské biologie na Kalifornské univerzitě v San Diegu.

Promachocrinus fragarius
Zdroj: Twitter/@Rainmaker1973
Anketa:
Co ti hvězdice připomíná?
Jahodu.
Vetřelce.
Tvoji mámu.
Jahodu.
4 %
9 Hlasů
Vetřelce.
46 %
102 Hlasů
Tvoji mámu.
50 %
111 Hlasů
Domů
Sdílet
Diskuse