Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková ČTK
16. srpna 2023 11:02
Čas čtení 0:51

Požár v centru Plzně způsobil škody za 5 milionů. Záběry ukazují, jak se s hasiči propadl strop

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Požár v centru Plzně způsobil škody za 5 milionů. Záběry ukazují, jak se s hasiči propadl strop
Zdroj: HZS Plzeňského kraje

Policisté a hasiči zveřejnili autentické záběry ze zásahu, který v pondělí probíhal u požáru patrového domu v centru Plzně. Mimo jiné je na nich vidět, jak se dva hasiči propadli stropem objektu.

Ve zchátralém objektu podle ČTK pobývali především lidé bez domova a drogově závislí. Požár zasáhl střechu a krov patrového domu, později se propadl strop. Příčinu požáru vyšetřovatelé zjišťují, škoda je odhadnuta na 5 milionů korun. 

„Vyšetřování zatím stále probíhá. Rozhodně příčinou nebyla propanbutanová láhev, kterou jsme vynesli, stejně tak se může vyloučit závada na elektroinstalaci, protože v domě byla elektřina i další přívody energií vypnuté,“uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar.

Při zásahu se zranili dva hasiči poté, co se s nimi propadl strop. Hasičský sbor Plzeňského kraje na svých facebookových stránkách zveřejnil video, které celý incident zachycuje. „Měl vykloubené rameno, které mu podle jeho slov nahodili hned v sanitce, dále má pohmožděný kotník a drobné popáleniny,“ přiblížil Poncar.

Před příjezdem hasičů vyvedli policisté z domu dva lidi, podle informací ČTK šlo o osoby bez přístřeší. Oba jsou v pořádku. Před příjezdem záchranných složek z objektu sami odešli čtyři lidé. Policie evakuovala i obyvatele přilehlých budov. Oheň, který vzplál kolem 10:30, hasiči plně zlikvidovali zhruba za tři hodiny. 

Domů
Sdílet
Diskuse