Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Kateřina Viková
18. srpna 2023 11:56
Čas čtení 1:14

Koupání v Praze a okolí: Víme, kde není zkažená voda a kolik stojí vstupné

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Koupání v Praze a okolí: Víme, kde není zkažená voda a kolik stojí vstupné
Zdroj: REFRESHER/Adéla Ježková

O víkendu nás čekají tropy, ideální plán na konec týdne bude tedy vyrazit k vodě. Vybrali jsme pro tebe nejlepší přírodní i umělá koupaliště, kam se v následujících parných dnech jít svlažit.

Prvním tipem z našeho výběru je oblíbené přírodní koupaliště Biotop Radotín. Čistí se pouze pomocí řas a přírodních ekosystémů a ve vodě tak není žádná chemie, přesto je krásně čistá. Vstupné pro dospělé je 150 korun.

biotop Radotín
Zdroj: Kudy z nudy/volně k užití


Koupaliště Lhotka má po problémech s čistotou vody od začátku srpna opět otevřeno. Nachází se kousek od zastávky Novodvorská a dospělí tu zaplatí 150 korun.

Přírodní koupaliště Motol se pyšní velmi čistou vodou, v roce 2017 bylo dokonce vyhlášeno jako koupaliště s nejkvalitnější vodou v Praze. Naleznete zde písčitou pláž i travnaté plochy obklopené stromy. 

17. srpna 2023 13:15 Čas čtení 4:45 Zelený brčál ke koupání není, hrozí ti zdravotní problémy. Zeptali jsme se odborníka, jak se bezpečně cachtat Zelený brčál ke koupání není, hrozí ti zdravotní problémy. Zeptali jsme se odborníka, jak se bezpečně cachtat

Hostivařská přehrada nabízí kromě velkého prostoru pro plavání i odpočívání spoustu aktivit, jako je wakeboardning, paddleboardy, petank nebo plážový volejbal, několik stánků s jídlem i zmrzlinou a pravidelně se zde pořádají nejrůznější akce. Na přehradě se dá koupat i z druhé strany, kde je molo a neplatí se vstupné, jinak zaplatíš také 150 korun.

Jezero Lhota na místě zatopené pískovny nabízí malebné písečné pláže připomínající moře jen asi 20 kilometrů od Prahy.

Zaryté Pražáky jistě neurazí plovárna Baden Baden na pražském ostrově Štvanice. Koupání je přímo ve Vltavě, pro návštěvníky jsou k dispozici lehátka, paddleboardy, toalety, sprchy a občerstvení.

Baden Baden Štvanice
Zdroj: Kudy z nudy/volně k užití

Přírodní koupaliště Vyžlovka najdete na klidném místě u břehu Vyžlovského rybníka. Kromě koupání a slunění si můžeš zahrát ping-pong, šipky, fotbálek, plážový volejbal, kuželky či kroket. To všechno za příjemných 50 korun na den.

Na koupališti Petynka ve Střešovicích je k dispozici několik bazénů i tobogán, hřiště na beachvolejbal nebo slotní tenis.

18. srpna 2023 9:50 Čas čtení 0:48 Počasí na víkend: Na Česko udeří tropy. Budou padat teplotní rekordy a čekají nás bouřky? Počasí na víkend: Na Česko udeří tropy. Budou padat teplotní rekordy a čekají nás bouřky?

Lom Hříměždice je náš tip za Prahou. Dříve ho využívali armádní potápěči, které ale poměrně nedávno nahradili turisté a milovníci pravého a nefalšovaného adrenalinu. Lom leží zhruba 70 kilometrů od Prahy a vstupné je zdarma. Na skále jsou stupínky s číslováním od 1 do 10 a skočit do vody můžeš i z houpačky, pontonu nebo ze skokanského prkna. V blízkosti lomu je i občerstvení a hřiště na plážový volejbal.

Domů
Sdílet
Diskuse