Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
18. srpna 2023 v 15:15
Čas čtení 0:36

Česká obchodní inspekce varuje před dvěma hračkami. Pro děti představují vážné riziko

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Česká obchodní inspekce varuje před dvěma hračkami. Pro děti představují vážné riziko
Zdroj: Unsplash/Vanessa Bucceri

Česká obchodní inspekce zjistila u 233 modelů nedostatky. Jako nebezpečné vyhodnotila dvě hračky, které nahlásila do mezinárodního výstražného systému.

Inspektoři se zaměřili na kontroly značení hraček, průvodní dokumentaci a informace pro spotřebitele, ale zkoumali i bezpečnost produktů.

Od dubna do června uskutečnili 126 kontrol, přičemž zkontrolovali celkem 372 modelů hraček a u 233 modelů zjistili administrativní nedostatky. Nejčastějším prohřeškem, který se týkal 129 případů, byly nedostatky v identifikaci výrobce hračky, dále pak chybějící označení výrobků značkou CE. Označení CE musí být umístěno na výrobcích prodávaných v zemích EU a značí, že výrobek splňuje všechny náležitosti daných směrnic.

hračka
Zdroj: Česká obchodní inspekce

V průběhu 2. čtvrtletí byly vyhodnoceny jako nebezpečné a nahlášeny do výstražného systému Safety Gate dvě hračky, které byly z tuzemského trhu odstraněny. Jednalo se o hračku Brick game 9999 a Magnetické tyče a kuličky. Obě mají pro děti představovat vážné riziko. 

hračka
Zdroj: Česká obchodní inspekce

Inspektoři se zaměří i na prodej hraček na internetu, kde je k dispozici stále více produktů. Podle zjištění inspekce obchodníci opakovaně nedodržují příslušnou legislativu, která je stanovena pro výrobu, dovoz a distribuci hraček.

Domů
Sdílet
Diskuse