Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
24. srpna 2023 6:28
Čas čtení 1:12

Na Brno top. Brzy se odtamtud dostaneš do skvělých dovolenkových destinací

Kategorie:
Zajímavosti
Uložit Uložené
Na Brno top. Brzy se odtamtud dostaneš do skvělých dovolenkových destinací
Zdroj: Čedok/Pavel Rája

Letní sezona bude na brněnském tuřanském letišti v příštím roce ještě košatější než letos. Cestovní kancelář Čedok přidá do portfolia čtyři nové destinace, což má přinést dalších 15 tisíc cestujících.

Tenerife, Marsa Matrouh, Kypr či turecký Dalamán. Z Brna bude možné letět s Čedokem až do 23 destinací, což by dle predikcí mělo navýšit objem odbavených cestujících na letišti na 170 tisíc. 

Na přímý let na Tenerife budou navazovat i spojení na Fuerteventuru. Nově se mohou cestující těšit také na přímé spojení se severním Kyprem nebo na „nově objevené“ letovisko Marsa Matrouh v Egyptě, což bude pro turisty z Jihomoravského kraje vůbec poprvé.

„Obrovský zájem o odlety z regionu nám potvrdil, že budeme pokračovat se zájezdy i do vzdálenějších destinací, jako jsou právě Kanárské ostrovy, Madeira nebo Egypt,“ představil novinky v tiskové zprávě produktový ředitel Čedoku Miroslav Kubáč. Vůbec největší zájem bude o tureckou riviéru, kam z Brna zamíří hned čtyři spojení týdně.

23. srpna 2023 12:07 Čas čtení 0:56 „Jste z Ukrajiny?“ zeptal se muž dvou žen a začal je surově bít „Jste z Ukrajiny?“ zeptal se muž dvou žen a začal je surově bít

Řecko, Egypt i Thajsko

Turisté nicméně budou mít možnost navštívit i spoustu destinací v Řecku (Rhodos, Kréta, Zakhyntos, Korfu, Kos i Thassos), v Egyptě (Taba, Hurghada, Marsa Alam), Kalábrii v Itálii nebo Madeiru. Na popularitě nicméně nejvíc získala Albánie, v jejímž hlavním městě Tirana budou přistávat charterové lety i příští rok. Navíc se mohou cestující z Brna těšit i na historicky první dálkovou linku, kterou Čedok spustí ve spolupráci s italským Neosem. Boeing 747 Dreamliner poletí z Tuřan až do thajského Phuketu.


„Moc nás těší, že se nabídka letů z brněnského letiště postupně rozrůstá. V důsledku toho letos zaznamenáváme rekordní počty odbavených cestujících, které potvrzují, že cestující mají o lety z Brna zájem. S příjemným a optimistickým očekáváním vyhlížíme další rok a těšíme se na další nové a zajímavé destinace,“ řekla tisková mluvčí Letiště Brno Lucie Mareš Heřmanská.

Co se týká pravidelných linek z druhého největšího města v republice, ty v letošním roce provozuje Ryanair. Jedná se o let do Londýna na letiště Stansted a do italského Milána/Bergama. Charterovými lety se turisté dostanou taktéž do Černé Hory nebo do Bulharska.

Domů
Sdílet
Diskuse