Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR refresher team
25. srpna 2023 9:35
Čas čtení 0:55

Tohle tu opravdu ještě nebylo. Podívej se, jak se Donald Trump tvářil, když ho zatkli

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tohle tu opravdu ještě nebylo. Podívej se, jak se Donald Trump tvářil, když ho zatkli
Zdroj: TASR / AP / Fulton County Sheriff's Office

Úřady ve městě Atlanta v americkém státě Georgia zveřejnily v noci na pátek fotografii amerického exprezidenta Donalda Trumpa, pořízenou ve věznici v okrese Fulton pro policejní účely po jeho formálním zatčení.

Jedná se o vůbec první policejní fotografii bývalého prezidenta Spojených států v historii.

Americký exprezident Donald Trump zveřejnil svou policejní fotografii na sociální síti X (dříve Twitter). Je to jeho první příspěvek na této platformě od ledna 2021. TASR převzala zprávu z agentury AFP a webové stránky deníku The New York Times (NYT).

Policejní fotografie pořízená ve věznici zachycuje mračícího se Trumpa a obsahuje text spojený s prezidentskými volbami v roce 2024. Jde o nápisy „zasahování do voleb“ a „nikdy se nevzdávej“.

Proč? 

Trump se ve čtvrtek přihlásil v této věznici, kde byl formálně zatčen v souvislosti s obviněními z pokusu zvrátit výsledky voleb ve státě Georgia v roce 2020. Následně byl propuštěn na kauci 200 tisíc dolarů.

Exprezident je jednou z 19 osob, které minulý týden v Georgii obžalovali z vydírání a celé řady volebních podvodů. Došlo k tomu po rozsáhlém vyšetřování jeho snah zvrátit volební porážku v tomto státě. Trump se v příštích volbách plánuje znovu ucházet o zvolení.

18. dubna 2024 13:00 Čas čtení 7:00 Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot Bílý dům, nebo vězení? Shrnujeme pikantní kauzy, kvůli kterým Donaldu Trumpovi teče do bot

Čtvrteční příspěvek signalizuje návrat Trumpa na Twitter. Tato sociální síť zablokovala jeho účet po útoku Trumpových příznivců na washingtonský Kapitol 6. ledna 2021, připomíná NYT. Twitter rozhodl, že Trump, tehdejší prezident, porušil pravidla této platformy.

Miliardář Elon Musk, který Twitter koupil loni v říjnu, Trumpův účet v listopadu obnovil. Exprezident však nadále upřednostňoval svou vlastní sociální síť Truth Social, která má mnohem méně odběratelů.

Domů
Sdílet
Diskuse