Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Lukáš Čelka
28. srpna 2023 7:00
Čas čtení 0:33

Bizár ze Slovenska: Psychiatrický pacient při převozu ukradl sanitku. Se zapnutými majáky se řítil po dálnici

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Vyšetřovatel v Banské Bystrici zahájil trestní stíhání vůči 32letému muži pro neoprávněné používání cizího motorového vozidla.

Banskobystřičtí policisté řeší velmi kuriózní případ. Psychiatrický pacient se během převozu zmocnil vozidla rychlé zdravotní pomoci a se zapnutými majáky se řítil po dálnici, informovali slovenští policisté na Facebooku. „K události došlo v sobotu odpoledne v Banské Bystrici během převozu pacienta z psychiatrické kliniky,“ přiblížili.

Podle policie se pacient začal v sanitce chovat agresivně. Dostal se z bezpečnostních popruhů a ohrožoval zdravotnici. Zdravotnice v obavě o své zdraví požádala řidiče, aby zastavil. Oba urychleně opustili vozidlo, čehož využil pacient. Sedl si na místo řidiče a s otevřenými dveřmi a zapnutými majáky se řítil po dálnici směrem na Zvolen.

busted
Zdroj: Polícia SR – Banskobystrický kraj


Na sjezdu ho však už čekala policejní hlídka Obvodního oddělení Sliač, které se vůz podařilo zastavit a agresivního řidiče záchranky zpacifikovala, čímž definitivně ukončila jeho jízdu. „Vyšetřovatel v Banské Bystrici zahájil trestní stíhání pro neoprávněné používání cizího motorového vozidla,“ dodali policisté na závěr.

Domů
Sdílet
Diskuse