Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
31. srpna 2023 16:47
Čas čtení 0:24

Zelenskyj tvrdí, že Ukrajina vyvinula vlastní zbraň dlouhého doletu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zelenskyj tvrdí, že Ukrajina vyvinula vlastní zbraň dlouhého doletu
Zdroj: TASR/AP Photo/Andreea Alexandru

Ukrajina vyvinula zbraň schopnou zasáhnout cíle do vzdálenosti 700 kilometrů. Uvedl to ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek ve zjevné narážce na středeční útok na letiště na západě Ruska.

Zelenskyj se na platformě Telegram zmínil o důkazech o „úspěšném použití našich zbraní dlouhého dosahu: cíl byl vzdálen 700 kilometrů“. Podle jeho slov jde o zbraně vyrobené na Ukrajině, nikoli dodané západními spojenci. Další podrobnosti neuvedl.

Ve středu Moskva obvinila Ukrajinu z útoků na šest ruských oblastí včetně letiště ve městě Pskov, které leží nedaleko Estonska a Lotyšska, necelých 700 kilometrů severně od ukrajinské hranice.

31. srpna 2023 10:07 Čas čtení 0:48 Evropa následuje Česko – holduje pivu. Francouzi nechtějí víno a vládu to stojí miliardy korun Evropa následuje Česko – holduje pivu. Francouzi nechtějí víno a vládu to stojí miliardy korun

Ukrajinští představitelé obvykle nepřiznávají ani nepopírají odpovědnost za útok na území Ruska, ačkoli na ně někdy nepřímo odkazují, připomíná AP. Sky News dodává, že Moskva se nachází přibližně 675 kilometrů vzdušnou čarou od ukrajinského města Charkov.

Domů
Sdílet
Diskuse