Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Veronika Dlesková
19. září 2023 15:58
Čas čtení 0:55

OBRAZEM: Peklo jménem transporty. V pražské MHD se lidi převlékli za prase i slepice

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
OBRAZEM: Peklo jménem transporty. V pražské MHD se lidi převlékli za prase i slepice
Zdroj: OBRAZ

V pondělí se v Praze konala akce s názvem Peklo jménem transporty, která upozorňovala na problematické převážení zvířat z Česka mimo země Evropské unie. Zvířata jsou totiž v takových transportech často vystavována nevyhovujícím podmínkám.

Akce se odehrávala na Václavském náměstí a v pražských tramvajích. Asi padesát
členů spolku Obránci zvířat (OBRAZ) v rámci ní upozorňovalo na otřesné podmínky při transportech živých zvířat mimo země Evropské unie. V maskách zvířat jezdili pražskými tramvajemi a na Václavském náměstí ukazovali veřejnosti reálné záběry z transportů. 

Podle OBRAZu jsou zvířata při převozu do zemí třetího světa uzavřena v malých nákladových prostorách, ve kterých mají často problém dostat se k vodě či potravě. „Desítky tisíc zvířat ročně trpí při dlouhých transportech z Česka do Asie nebo Afriky. Dnešní akce v tramvajích má na tyto strašlivé podmínky upozornit. V Německu nebo Nizozemsku už jsou transporty mimo EU zakázané a my bychom si z těchto zemí měli vzít příklad,“ vysvětlil v tiskové zprávě Pavel Buršík ze spolku OBRAZ.

Reálné záběry z transportů

Kromě jízd tramvajemi měl spolek na Václavském náměstí i informační stánek, kolem kterého stáli další obránci zvířat ve zvířecích maskách a v rukou drželi notebooky. Na displejích běželo video s reálnými záběry transportů. Veřejnost se tak mohla seznámit s podmínkami, v nichž musí zvířata strávit i několik dní. 

16. května 2024 13:00 Čas čtení 3:18 Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž) Thirty Seconds to Mars přivezli do Prahy hudební mišmaš. Show připomínala rockový nářez i diskotéku z Horní Dolní (Reportáž)

Akce Peklo jménem transporty je součástí kampaně Lepší zákony pro zvířata, která si klade za cíl kromě zákazu transportů zvířat do zemí mimo Evropskou unii také omezit zábavní pyrotechniku, zastavit zabíjení jednodenních kohoutků ve vaječném průmyslu, rozšířit povinnost používat anestezii při bolestivých zákrocích nebo dostat ochranu zvířat do Ústavy ČR.

Podívej se na fotky z akce:

Peklo jménem transporty.Peklo jménem transporty.Peklo jménem transporty.Peklo jménem transporty.
Zobrazit galerii
(12)
Domů
Sdílet
Diskuse