Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
TASR
22. září 2023 v 9:59
Čas čtení 0:55

Rupert Murdoch odchází z vedení svých firem. Mocného „vzteklého psa“ vystřídá syn Lachlan

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Rupert Murdoch odchází z vedení svých firem. Mocného „vzteklého psa“ vystřídá syn Lachlan
Zdroj: Getty Images / Axelle/Bauer-Griffin / FilmMagic

Mediální i byznys svět je na nohou. Magnát Rupert Murdoch ve čtvrtek oznámil, že odstupuje z vedení mateřské společnosti televize Fox a multimediálního holdingu News Corp.

Murdoch se stane emeritním předsedou představenstev obou společností. Vedení firem převezme jeho syn Lachlan. TASR informuje podle zprávy agentury AP.

„Jsme vděční, že bude sloužit jako emeritní předseda představenstva, přičemž víme, že oběma společnostem bude poskytovat cenné rady,“ uvedl Lachlan Murdoch.

Murdoch založil kromě zpravodajské televize Fox News i televizní síť Fox, která jako první úspěšně konkurovala takzvané velké trojce ABC, CBS a NBC. Je také vlastníkem deníků The Wall Street Journal a New York Post.

26. května 2023 v 6:00 Čas čtení 5:34 Succession si musíš odžít: Jeden z nejlepších televizních seriálů jde do finále. Půjdeme po něm všichni hromadně na terapii? Succession si musíš odžít: Jeden z nejlepších televizních seriálů jde do finále. Půjdeme po něm všichni hromadně na terapii?

Mocný Murdoch 

Dnes už 92letý magnát je považován za mocnou postavu v konzervativním světě. Přispěla k tomu zejména zpravodajská televize Fox News, která začala vysílat v roce 1996 a značně ovlivnila televizní byznys i politiku v USA. Fox News často stírá hranice mezi zpravodajstvím a komentářem. Jak tvrdí AFP, upřednostňuje zejména postavy z prostředí pravice, které „občas ignorovaly fakta při prosazování stranických narativů“.

V dopise zaměstnancům Murdoch přislíbil, že se bude nadále angažovat ve Foxu a televizi nabízet své nápady. „Naše společnosti jsou společenstvími a já budu jejich aktivním členem. Kritickým okem budu sledovat naše vysílání a s velkým zájmem budu číst naše noviny, webové stránky a knihy,“ napsal v dopise.

Zatím není známo, proč Murdoch ohlásil svůj konec právě teď. AP to označuje za ironii, protože za několik dní má vyjít kniha s názvem „Konec Fox News“ od jeho životopisce Michaela Wolffa. Autor v knize spekuluje, co se stane se sítí po odchodu „patriarchy“.

Domů
Sdílet
Diskuse