Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
25. září 2023 v 7:00
Čas čtení 1:06

Předpověď počasí: Do Česka přijde babí léto. Těšit se můžeš až na 26 stupňů

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Do Česka přijde babí léto. Těšit se můžeš až na 26 stupňů
Zdroj: TASR/AP

Jaké počasí nás čeká poslední zářijový týden? Podívej se na aktuální předpověď.

Podle meteorologů z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) nás čekají teplotně přívětivé dny beze srážek. Počasí v Česku ovlivní tlaková výše, která se bude přesouvat ze střední Evropy k severovýchodu. Po její zadní straně k nám bude proudit teplý vzduch od jihovýchodu. Déšť nebo bouřky by se mohly objevit až v závěru týdne.

24. září 2023 v 15:16 Čas čtení 0:32 GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika? GALERIE: Toto jsou nejlepší polévky světa. Na kterém místě skončila česká klasika?

Deštník si připrav až v pátek

Pondělí bude jasné až polojasné. Ráno a dopoledne by se mohly místy objevit mlhy nebo nízká oblačnost, která se hlavně na severovýchodě udrží po většinu dne. Zatímco v noci teploty klesnou ke čtyřem stupňům Celsia, přes den by mohlo být 18 až 22 stupňů, na jihovýchodě až 24.

Úterý začne zataženou oblohou a mlhami, postupně se na celém území bude vyjasňovat. Teploty budou podobné jako v pondělí, v rozmezí od 19 do 23 stupňů Celsia. Tam, kde bude slunce svítit déle, bude ještě o dva stupně tepleji. Jasná až polojasná obloha vydrží i ve středu, i když během dne by mohlo být přechodně i oblačno. Ani v půlce týdne ale teploty během dne neklesnou pod 20 stupňů Celsia.


Babí léto se udrží také v závěru pracovního týdne. Ve čtvrtek bude 21 až 25 stupňů Celsia a užijeme si i sluneční paprsky, jen od západu se bude postupně zatahovat. Vyšší teploty předpovídají meteorologové i na pátek, kdy má být 22 až 26 stupňů Celsia. Obloha se ale zatáhne a místy hrozí déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky.

Pršet by mohlo také z počátku víkendu. Postupně však budou srážky ustávat a ubyde také oblačnost. Teploty budou nejnižší z celého týdne, konkrétně ČHMÚ očekává 17 až 22 stupňů Celsia. Pozor bude třeba opět dávat na ranní mlhy. 

Domů
Sdílet
Diskuse