Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
26. září 2023 15:26
Čas čtení 0:45

Celníci zastavili kamion s bramborami. Mezi hlízami na ně vykoukla marihuana za osm milionů korun

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Celníci zastavili kamion s bramborami. Mezi hlízami na ně vykoukla marihuana za osm milionů korun
Zdroj: Unsplash/Jhon David

Krev není voda a kopřiva není hlíza. O tom se přesvědčil gang, který se konopí v celkové hodnotě osmi milionů korun pokusil převézt do Česka.

Česká celní správa se o projíždějícím vozidle dozvěděla od svých polských kolegů. Ti měli v hledáčku gang deseti lidí, kterým se během tří let podařilo převézt celkem 1,26 tuny konopí, informoval server Novinky.cz.

26. září 2023 11:11 Čas čtení 0:31 Důkladná detektivní práce brněnských strážníků. Vandala identifikovali podle piva Důkladná detektivní práce brněnských strážníků. Vandala identifikovali podle piva

Gang si pro své potřeby najal služby české přepravní společnosti z Uherského Hradiště. Celníci se na základě spolupráce s policií rozhodli jeden z kamionů zastavit. Mezi převáženými bramborami se skrývalo 137 sáčků obsahujících sušené konopí v hodnotě osmi milionů korun.

„Došlo k zadržení a následnému obvinění několika lidí včetně právnické osoby, přepravní společnosti. Obviněn byl také majitel firmy a jeho syn spolu se svou partnerkou, kteří kamion s nelegálním nákladem řídili,“ uvedla pro Novinky.cz mluvčí celníků Martina Kaňková.

24. září 2023 16:23 Čas čtení 0:54 Rapová hvězda z Francie jde za vraždu na 12 let do vězení. Oběť přejela autem, gang ji pak ubodal Rapová hvězda z Francie jde za vraždu na 12 let do vězení. Oběť přejela autem, gang ji pak ubodal

Další český občan byl zadržen také v Nizozemsku, odkud měl do České republiky dodávat marihuanu, extázi a kokain. 

Pašerákům hrozí až 18 let

Při domovních prohlídkách policisté narazili na 3,6 milionu korun v hotovosti. Na bankovních účtech se pak mělo nacházet dalších bezmála pět milionů korun. Dále bylo nalezeno auto značky Volvo v hodnotě kolem 420 tisíc, kokain a marihuana. 

Pachatelům hrozí trest v rozmezí 8 až 18 let. Vyšetřování, které v současné době probíhá, vede Národní protidrogová centrála.

Domů
Sdílet
Diskuse