Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Ilona Hobzová
24. září 2023 16:23
Čas čtení 0:54

Rapová hvězda z Francie jde za vraždu na 12 let do vězení. Oběť přejela autem, gang ji pak ubodal

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rapová hvězda z Francie jde za vraždu na 12 let do vězení. Oběť přejela autem, gang ji pak ubodal
Zdroj: Getty Images

Osmadvacetiletý umělec vinu nadále odmítá. Důkazy ale svědčí proti němu.

Pařížský soud uznal rappera s pseudonymem MHD vinným z účasti na vraždě třiadvacetiletého muže. K trestnému činu došlo v roce 2018. MHD, vlastním jménem Mohamed Sylla, měl muže srazit svým autem. Následně se k němu seběhl dav zpěvákových společníků, kteří oběť zbili a ubodali. Informuje o tom stanice BBC.

24. září 2023 6:00 Čas čtení 4:28 Tragédie v českém hip hopu: Osobnosti, které přišly o život, se oběsily, udusily jídlem nebo umřely na rakovinu Tragédie v českém hip hopu: Osobnosti, které přišly o život, se oběsily, udusily jídlem nebo umřely na rakovinu

Usvědčily ho záběry a svědci vraždy

MHD, který je známý tím, že míchá hudební styl trap a západoafrickou hudbu, vinu odmítá. „Od začátku jsem v tomto případě trval na své nevině a budu na ní trvat i nadále,“ uvedl před soudem, o který byl ze strany veřejnosti velký zájem. Popřel, že by na místě vraždy někdy byl, a řekl, že veškerá obvinění proti němu jsou založena na fámách.

Proti rapperovi ovšem mluví výpovědi svědků. Celý incident včetně záběrů na zpěvákovo auto natočil ze svého okna místní obyvatel a další svědci umělce identifikovali podle účesu a mikiny. Spolu s MHD bylo obviněno dalších pět lidí, kteří si ve vězení odsedí trest v rozmezí 10 až 18 let. Tři lidé byli obžaloby zproštěni. Zatím není jasné, zda se někdo z odsouzených plánuje odvolat.

MHD, který se před uměleckou kariérou živil jako řidič rozvážející pizzu, byl velmi populární na sociálních sítích. Dříve byl součástí rapového kolektivu 1.9 Reseaux. V roce 2016 vydal své debutové album a za půl roku prodal 200 tisíc kopií. Od svého zatčení v roce 2019 je ve vyšetřovací vazbě.

Domů
Sdílet
Diskuse