Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Ilona Hobzová
2. října 2023 14:44
Čas čtení 1:00

Údery do hlavy a bodné rány do hrudníku. Policisté po roce objasnili brutální vraždu z Plzně

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Údery do hlavy a bodné rány do hrudníku. Policisté po roce objasnili brutální vraždu z Plzně
Zdroj: Policie České republiky

Po intenzivním prověřování obvinili krajští kriminalisté dvaačtyřicetiletého muže, který tupým i ostrým nástrojem usmrtil v zalesněném porostu sedmačtyřicetiletého muže.

Případem se policisté zabývali od září loňského roku, kdy byl v plzeňské městské části Bory poblíž fakultní nemocnice nalezen mrtvý muž. Na jeho těle zjistil koroner známky cizího zavinění, a tak kriminalisté zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání vraždy.

Vrah usmrtil muže údery do hlavy a bodáním do hrudníku

„Neznámý pachatel pravděpodobně v době od 17. září 2022 do 22. září 2022 v zalesněném porostu tupým i ostrým nástrojem napadl muže neznámé totožnosti, kdy útok směřoval do oblasti hlavy a zad zemřelého, a na následky poranění muž zemřel,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

26. září 2023 17:00 Čas čtení 6:08 Seřadili jsme všechny díly Saw od nejhoršího po nejlepší. Hlasuj v anketě pro svého oblíbence Seřadili jsme všechny díly Saw od nejhoršího po nejlepší. Hlasuj v anketě pro svého oblíbence

Zemřelý u sebe neměl žádné doklady, později se ukázalo, že jde o sedmačtyřicetiletého cizince. Dlouhodobým intenzivním šetřením, které zahrnovalo podání vysvětlení několika osob, zkoumání kamerových záznamů a posudky z několika odvětví, se kriminalistům podařilo ustanovit i osobu pachatele. 

V pátek 29. září kriminalisté v Plzni zadrželi dvaačtyřicetiletého muže a obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. „V úmyslu poškozeného usmrtit jej opakovaně udeřil tupým předmětem do hlavy a opakovaně ho bodl ostrým nástrojem, pravděpodobně nožem, do zadní strany hrudníku, čímž mu způsobil zranění takového rozsahu, že na místě zemřel,“ dodala Brožová. V neděli 1. října soudce rozhodl o vzetí obviněného do vazby, hned po ukončení řízení byl eskortován do věznice.

Domů
Sdílet
Diskuse