Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
10. října 2023 7:07
Čas čtení 1:23

Do Prahy míří konference inovací pro studentstvo. Takto se můžeš se svou třídou zdarma zúčastnit

Kategorie:
Tech
Uložit Uložené
Do Prahy míří konference inovací pro studentstvo. Takto se můžeš se svou třídou zdarma zúčastnit
Zdroj: PMI

Konference Future Port Youth bude potřetí za sebou hostovat akci, na niž se sjedou světové vědecké špičky ve svých oborech. Události se můžeš se svou třídou zúčastnit i ty, stačí se přihlásit.

Konference Future Port Youth, která proběhne 9. listopadu, sama sebe popisuje jako akci pro studenty všech oborů, které zajímají „žhavá témata budoucnosti“ včetně digitálních technologií nebo podnikavosti. Jestli se chceš nechat inspirovat, není nic lepšího než se tam stavit. Zúčastnit se mohou studentky a studenti středních i vysokých škol a jejich učitelstvo.

Letos poprvé proběhne pod záštitou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Na místě se zúčastní 150 lidí, ostatní ale mohou konferenci sledovat ze tříd místo běžné výuky, uvádí Future Port Youth v tiskové zprávě.

„Umožňuje nám to dostat konferenci k co největšímu počtu studentů, kteří navíc mají společný prožitek se spolužáky a svými učiteli. Mohou tak dále nad tématy diskutovat a pracovat. V letošním roce očekáváme rekordní účast,“ uvedl CEO a zakladatel Future Portu Martin Holečko.

Minulých dvou ročníků se celkově zúčastnilo 100 škol ze 20 zemí světa a oslovily tak 5000 studujících lidí. V letošním roce se můžeš těšit na témata, jako je budoucnost s umělou inteligencí, budoucnost jídla, mobility či dezinformací. Důležitými bloky budou také technologie, které pomáhají, a „studenti mění svět“, zaměřené na témata udržitelnosti a podnikavosti.

26. dubna 2024 8:30 Čas čtení 4:54 Odmaturuj z češtiny: S tímhle přehledem zvládneš zkoušku z jazyka i literatury levou zadní Odmaturuj z češtiny: S tímhle přehledem zvládneš zkoušku z jazyka i literatury levou zadní

Akci povede modelka Tilly Lockey z Anglie. Účast prozatím potvrdili například profesor na kalifornské univerzitě UC Berkeley Hany Farid specializující se na témata deepfakes, bezpečnosti na internetu a forenzních věd, jenž se zúčastní on-line, ředitel inovační laboratoře Microsoft Garage Mike Pell, spoluzakladatelka společnosti Tespack a Clocky App, žena zařazená mezi 100 nejvlivnějších žen v technologickém odvětví a do 30 pod 30 časopisu Forbes Yesika Aguilera nebo expertka na výzkum strojového učení Elnaz Babayeva.

Nová soutěž

Součástí konference bude i soutěž o nejlepší studentský projekt využívající technologie ke zlepšení světa. Jmenuje se Future Port Awards. Vítěz*ka získá odměnu v hodnotě 2000 eur (zhruba 49 tisíc korun) a bude pozván*a na vyhlášení cen do Prahy během konference. 

Do pilotního ročníku ocenění se přihlásilo přes 30 projektů ze zemí Evropy, Afriky i Asie, které vyhodnotí mezinárodní porota složená z řečníků a partnerů akce. Přihlášky do soutěže jsou uzavřeny, ale na konferenci se stále přihlásit můžeš. Stačí se zaregistrovat na tomto odkazu. Pro registrované studentstvo, učitelstvo a školy je akce zdarma.

Domů
Sdílet
Diskuse