Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kateřina Viková
11. října 2023 v 7:02
Čas čtení 0:54

Policii se podařilo dopadnout jednoho z nejdéle hledaných zločinců v Česku, před spravedlností se skrýval 18 let

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Policii se podařilo dopadnout jednoho z nejdéle hledaných zločinců v Česku, před spravedlností se skrýval 18 let
Zdroj: Policie ČR (ilustrační foto)

Kriminalisté našli a dopadli muže, který byl v pátrání od roku 2005 za trestnou činnost v řádech desítek milionů korun. Nepomohla mu ani změna identity.

Muž se do policejní evidence dostal v dubnu roku 2005. V roce 2007 na něj byl soudem v Brně vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody kvůli závažné hospodářské trestné činnosti. Svým neoprávněným podnikáním mezi lety 2004 a 2005 podvedl skoro 160 lidí a připravil je o bezmála 90 milionů korun. V roce 2005 se po něm ale slehla zem, a to na dlouhých 18 let.

Falešné identity

Detektivové z osmého oddělení druhého policejního obvodu začali nové stopy odhalovat teprve před několika týdny. „Pátrači“, jak se těmto kriminalistům říká, se zabývají pátráním po hledaných a pohřešovaných osobách. V rámci pátrání po jiné osobě získali několik poznatků, které si záhy potvrdili, a navíc zjistili, že muž využívá několik falešných identit.

10. října 2023 v 16:04 Čas čtení 0:53 Aliance pro rodinu se pochlubila novým logem a český internet se královsky baví: „Dvě ženy vychovávají pandu a robota Emila.“ Aliance pro rodinu se pochlubila novým logem a český internet se královsky baví: „Dvě ženy vychovávají pandu a robota Emila.“

Přišli také na to, že se pohybuje v Praze, v Jihočeském a Středočeském kraji. Díky těmto novým zjištěním se detektivům podařilo muže v uplynulých dnech zadržet, a hledaný tak skončil po 18 letech na svobodě za mřížemi.  

Z nakradených milionů mu nezbylo nic

Hledaný v průběhu výslechu přiznal, že chtěl v dohledné době opět změnit místo svého pobytu. Dále také uvedl, že z milionů, které nakradl a za které byl brněnským soudem odsouzen ke 12 letům odnětí svobody, mu nezbylo nic. Peníze prý rozpůjčoval, zpátky je nedostal, a tak mu nezbylo nic jiného než začít chodit do práce. V tuto chvíli je již za mřížemi.

Domů
Sdílet
Diskuse