Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Daniel Mikolášik
16. října 2023 v 7:00
Čas čtení 0:50

VIDEO: Policisté ignorovali loupež. Kamera zachytila, že místo zlodějů chytali pokémony v telefonu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené

Policisté dostali výpověď, ale vůči rozhodnutí se odvolali a soudní proces se tak táhl několik let.

Dva strážníci z policejního sboru v Los Angeles Louis Lozano a Eric Mitchell přišli o práci poté, co je nachytala kamera z paluby policejního auta. Ignorovali totiž nahlášenou loupež a místo zlodějů chytali pokémony v mobilu, informují Los Angeles Times.

Lozano a Mitchell se nejprve vymlouvali, že hlášení ve vysílačce neslyšeli, ale nakonec je usvědčil videozáznam. K vloupání přitom došlo jen cca 180 metrů od jejich polohy. Oba policisty propustili poté, co disciplinární senát jednomyslně rozhodl, že porušili striktní předpisy jejich oddělení.

15. října 2023 v 11:00 Čas čtení 6:06 Příběh mysteriózní chůvy. Až po její smrti se zjistilo, že byla jednou z nejlepších street fotografek minulého století Příběh mysteriózní chůvy. Až po její smrti se zjistilo, že byla jednou z nejlepších street fotografek minulého století

Lozano do propuštění sloužil ve sboru sedmnáct let a Mitchell sedm. Přestože cca tříhodinový usvědčující záznam zveřejnilo město na svém portálu až tento čtvrtek, situace se odehrála již v roce 2017. Muže zákona propustili rok nato. Oba se proti rozhodnutí odvolali, ale kalifornský odvolací soud nakonec potvrdil, že rozhodnutí nižšího soudu bylo oprávněné.

Jejich právní zástupce Greg Yacoubian v pátek uvedl, že se v obhajobě u soudu snažili napadnout nelegálnost celého záznamu a že oddělení samo jednalo v rozporu s předpisy. Argumentovali tím, že palubní kamera zachytila také jejich soukromé rozhovory.

„Právo na soukromí důstojníků je skutečně to, o co nám šlo, a není sporu o tom, že kamera na palubní desce byla neúmyslně aktivována,“ řekl Yacoubian, přičemž dodal, že se s jeho mandanty podle něj zacházelo nespravedlivě.

Domů
Sdílet
Diskuse