Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
20. října 2023 v 13:31
Čas čtení 0:34

Čechy a Češky čeká v Chorvatsku příští rok šok. Žádné pivo na pláži a zákaz chození nahoře bez

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čechy a Češky čeká v Chorvatsku příští rok šok. Žádné pivo na pláži a zákaz chození nahoře bez
Zdroj: Unsplash/Oscar Nord

Chorvatské město Pula předložilo k veřejné konzultaci návrh, který zakazuje pití alkoholických nápojů a chození nahoře bez na všech uměle vytvořených i přírodních plážích.

„Konzumace alkoholických nápojů je zakázána na přírodních a organizovaných plážích a dalších částech námořní oblasti, s výjimkou případů, kdy jsou tyto plochy na základě souhlasu příslušného orgánu využívány jako terasy pro poskytování stravovacích služeb,“ citoval návrh chorvatský deník Index, na což upozornil web TN.cz.

V návrhu je zahrnuto také povolení k instalaci kamer na plážích za účelem lepší kontroly osob, které by mohly zákon nedodržet. Těm by pak hrozila pokuta ve výši od 600 (necelých 15 tisíc korun) do 1300 eur (32 tisíc korun).

Možné nařízení vyvolalo vlnu reakcí. Někteří lidé jsou pro, jiní samozřejmě proti. V anketě deníku Index až 85 procent z 10 tisíc respondentů vyjádřilo se zněním návrhu nesouhlas.

Anketa:
Vadí ti, že si na pláži nemůžeš dát alkoholický drink?
Jo, mám pohodu u vody spojenou s pivem nebo vínem.
Je mi to fuk, jsem tam hlavně za koupáním.
Stejně na pláži nepiju. 
Jo, mám pohodu u vody spojenou s pivem nebo vínem.
56 %
Je mi to fuk, jsem tam hlavně za koupáním.
21 %
Stejně na pláži nepiju. 
24 %

Návrh by se dotkl kromě Chorvatů také několika milionů turistů. Od začátku tohoto roku do konce srpna navštívilo Chorvatsko necelých 700 tisíc Čechů a Češek z celkového počtu 15 milionů návštěvníků, uvedla Česká televize.

Domů
Sdílet
Diskuse