Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
20. října 2023 14:58
Čas čtení 0:39

Farář na Břeclavsku zničil dýně vyrobené dětmi, bral je za dílo satana

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Farář na Břeclavsku zničil dýně vyrobené dětmi, bral je za dílo satana
Zdroj: Obec Kurdějov/Facebook

Děti z Kurdějova na Břeclavsku v neděli vyřezávaly výrobky z dýní. Když se druhý den ráno vydaly vyměnit svíčku, dýně našly rozbité.

V Kurdějově na Břeclavsku se v neděli konala akce zvaná dýňování, na níž si děti vyřezaly halloweenské dýně, které následně položily v parku poblíž kostela. V pondělí dopoledne našly výtvory rozkopané a rozbité. V úterý se případ opakoval. Dýně zničil tamější farář Jaromír, který se ke svému činu vyjádřil v dopise adresovaném starostovi obce. 

O dětské akci dýňování se dle farářových slov dozvěděl až poté, co dýně zničil. „Netěší mě někoho zraňovat a tím spíše děti, a proto se omlouvám,“ uvedl.

„Můj šestiletý synovec ráno vstával s nachystanou svíčkou, že tam poběží. Teď si vezměte, že tam přijdou a dýně jsou rozbité,“ podotkl Richard Homola pro Břeclavský deník.

Zničené dýně v obci Kurdějov.
Zničené dýně v obci Kurdějov. Zdroj: Obec Kurdějov/Facebook

„Při vyjití z fary, v neděli večer, jsem uviděl před naším posvátným územím umístěné četné symboly satanistického svátku ‚Hallowin‘, který se zrodil ve zpohanštělém současném světě jako protiváha blížících se svátků ‚Všech svatých‘ a ‚Dušiček‘, jednal jsem podle své víry a povinností být otcem a ochráncem svěřených dětí, ‚duší‘ a symboly odstranil,“ vysvětlil farář své konání.

Domů
Sdílet
Diskuse