Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
22. října 2023 18:30
Čas čtení 0:23

V Praze se otevírá nová tramvajová trať. Odkud kam povede?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
V Praze se otevírá nová tramvajová trať. Odkud kam povede?
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Pražský dopravní podnik v neděli slavnostně zahájil provoz na nové tramvajové trati mezi Divokou Šárkou a Dědinou. Pravidelný provoz v úseku začne v pondělí.

Novou trať budou obsluhovat linky 20 a 26. Na trase přibylo pět nových párů zastávek – Divoká Šárka, Vlastina, Sídliště Na Dědině, Ciolkovského a Dědina. Novinka přinese obyvatelům rychlejší, pohodlnější, ale také kapacitnější spojení s centrem města. Informuje o tom v tiskové zprávě Dopravní podnik hl. m. Prahy.

Trať na Dědinu
Zdroj: Dopravní podnik hlavního města Prahy

Tramvajové linky nově bez nutnosti přestupu dovezou cestující ke stanici metra Nádraží Veleslavín, na Vítězné náměstí, ale také na Malou Stranu, Letnou, Náměstí Republiky či do oblasti Anděla.

Délka nové trati činí 2096 metrů. V okolí kolejí bylo vysázeno 176 stromů a 8 452 keřů. Celková předpokládaná hodnota zakázky přesahuje jednu miliardu korun. 

Slavnostní zahájení provozu na nové tramvajové trati Divoká Šárka – Dědina.Slavnostní zahájení provozu na nové tramvajové trati Divoká Šárka – Dědina.Slavnostní zahájení provozu na nové tramvajové trati Divoká Šárka – Dědina.Slavnostní zahájení provozu na nové tramvajové trati Divoká Šárka – Dědina.
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse