Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
7. listopadu 2023 9:34
Čas čtení 0:51

České dráhy mění jízdní řády. Mrkni se, kam se dostaneš rychleji a kde bude klimoška

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Mezinárodní spoje do Polska, Maďarska i na Slovensko čeká zlepšení. V budoucnu by vlaky mohly jezdit až do Dánska.

V prosinci příštího roku dojde ke zlepšení železničního spojení mezi Českou republikou a západním Polskem. Vznikne nová linka Ex 32, která propojí Prahu, Pardubice, Vratislav a Gdyni. Vlaky opatřené klimatizovanými vozy standardu EuroCity, plně vybavené na přepravu osob na vozíku, kočárků a jízdních kol, budou jezdit ve čtyřhodinových intervalech.

Zlepšení se dále týká tras mezi Prahou, východními Čechami a polskými městy Vratislaví, Poznaní a Gdaňskem. Cesta z Prahy do Vratislavi bude trvat přibližně čtyři hodiny. Přibudou také přímé spoje ze severní a střední Moravy do Vídně a zpět.

„Naší vizí je nabízet v budoucnosti i další nové spoje například do dánské Kodaně nebo na jih Rakouska do Klagenfurtu a Villachu, odkud je možné pokračovat do Itálie, Slovinska nebo Chorvatska,“ říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Společnost také zavede přímé noční spojení Prahy s Curychem, Krakovem a Varšavou, severním Slovenskem a Budapeští. Novinkou pro vnitrostátní dopravu bude nasazení jednotek ComfortJet do zkušebního provozu. Starší vozy tak nahradí modernější typy s klimatizací, Wi-Fi a dalším vybavením.

Domů
Sdílet
Diskuse