Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Ondřej Mrázek
7. listopadu 2023 11:43
Čas čtení 0:43

Je hotovo: Michálek končí ve vedení Pirátů. Co byla poslední kapka?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Je hotovo: Michálek končí ve vedení Pirátů. Co byla poslední kapka?
Zdroj: Pirátská strana

Navzdory podpoře předsedy Pirátů Ivana Bartoše nakonec Jakub Michálek ve vedení strany končí.

Členové České pirátské strany prosadili těsnou většinou odvolání předsedy sněmovního klubu Jakuba Michálka z širšího vedení, a to v on-line hlasování celostátního fóra. Konkrétně z Republikového výboru. Krátce nato sám Michálek uvedl, že podá rezignaci i na funkci šéfa sněmovního klubu.

7. listopadu 2023 8:41 Čas čtení 0:29 Zákaz jízdy v noci a zkrácení platnosti řidičských průkazů? EU má nové plány Zákaz jízdy v noci a zkrácení platnosti řidičských průkazů? EU má nové plány

Nebylo to přitom poprvé, co Piráti usilovali o jeho odvolání. Tentokrát byl důvodem návrh na změnu organizace strany, která by dala více kompetencí předsednictvu. „Budiž to také poučením pro jakékoli další pokusy provádět změny takto na sílu a bez potřebné snahy o konsenzus ve straně a dostatečného prostoru na diskuzi,“ uvedl předkladatel návrhu na Michálkovo odvolání Dalibor Záhora.

Návrh prošel těsnou většinou navzdory podpoře ze strany předsedy Pirátů Ivana Bartoše. Hlasování se zúčastnilo 685 členů strany. Z nich pro odvolání hlasovalo 353, proti bylo 323 členů a 120 se vyslovilo pro projednání záležitosti na řádném jednání celostátního fóra.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jakub Michálek (@piratmichalek)

V pozdním instagramovém příspěvku pak Michálek uvedl, že hodlá dodělat protikorupční zákony a moderní řízení projektu státu. Jinak se ale těší, že zase bude mít volné večery a uvidí více svoji drahou polovičku.

Domů
Sdílet
Diskuse