Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Anna Koucká
14. listopadu 2023 14:57
Čas čtení 0:53

Výstava šatů ze StarDance v Tanečním domě už si netrsne. Česká televize se od ní distancovala

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Televizní soutěž StarDance, když hvězdy tančí se na obrazovkách ČT objevuje už řadu let. Za všechny sezóny tak diváctvo na tanečnicích a tanečnících mohlo vidět řadu působivých kostýmů.

Tančící dům symbolicky nedávno uvedl výstavu šatů ze StarDance, ale zdá se, že na to tak úplně neměl právo. Na sociální síti X (dříve Twitter) se totiž ozvala přímo Česká televize s tím, že pořadatel výstavy využívá spojení se soutěží bez jejího souhlasu.

14. listopadu 2023 11:46 Čas čtení 0:47 Blíží se nejhorší sezona českého biatlonu? Norové novými pravidly zostudili všechny soupeře Blíží se nejhorší sezona českého biatlonu? Norové novými pravidly zostudili všechny soupeře

„Distancujeme se od výstavy v Galerii Tančící dům s názvem Šaty, které tančí. Projekt není aktivitou České televize a spojení se soutěží StarDance užívá pořadatel bez našeho souhlasu,“ napsala Česká televize.

StarDance promo fotografie.
StarDance promo fotografie. Zdroj: Česká televize / David Raub


Podle informací iDnes.cz ale ředitel Galerie Tančící dům Robert Vůjtek uvedl, že výstava kostýmů nemá s ČT nic společného a že galerie má na zápůjčku kostýmů standardní smlouvu. 


Mluvčí ČT Vendula Krejčová pak pro Deník N potvrdila oficiální zapůjčení kostýmů, nikoliv ale práva na používání názvu. „Součástí zápůjčky nebyl souhlas majitele licence k používání názvu a loga StarDance,“ vysvětluje. Ve výstavě se pak stále objevují fotografie z pořadu, ale už bez loga.


Výstava Šaty, která probíhá od 10. listopadu do 25. února příštího roku, lákala na téměř šedesát oděvů celebrit, které účinkovaly ve StarDance. Stejně tak měly být k vidění i kostýmy moderátorské dvojice Terezy Kostkové a Marka Ebena.

Domů
Sdílet
Diskuse