Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vincenc Novák
14. listopadu 2023 11:46
Čas čtení 0:47

Blíží se nejhorší sezona českého biatlonu? Norové novými pravidly zostudili všechny soupeře

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Blíží se nejhorší sezona českého biatlonu? Norové novými pravidly zostudili všechny soupeře
Zdroj: Český biatlon/Jaroslav Svoboda/se svolením

Biatlonová unie přišla se startem nové sezony s poměrně radikální změnou. Na základě nových pravidel nebude dále možné používat na lyže vosk s obsahem fluoru. Na novinku se zdaleka nejlépe připravil norský tým.

Míra připravenosti jednotlivých týmů byla evidentní na kontrolních závodech před startem nové sezony Světového poháru. V čele ženského běžeckého závodu s hromadným startem se nacházelo osm Norek, další závodnice, včetně české biatlonistky Markéty Davidové, následovaly až s minutovým odstupem. Informoval o tom web Sport.cz

13. listopadu 2023 11:44 Čas čtení 0:26 Brankář Francouz ukončil sezonu v NHL. Se zraněním se vrací do Česka Brankář Francouz ukončil sezonu v NHL. Se zraněním se vrací do Česka

V závodě docházelo z důvodu norského náskoku i k bizarním situacím. Například okolo italské biatlonistky Lisy Vitozzi projely Norky tak rychle, že se nakonec ještě omlouvaly. „Upřímně, je to fakt nefér. Mám obrovskou výhodu, dost jsem o tom dnes přemýšlela. Kvůli zákazu fluoru se už existující rozdíly v lyžích v mnoha ohledech ještě zvětšily,“ nechala se slyšet norská závodnice Karoline Knotten.

Jiná nebyla situace ani u mužů. V čele mužského závodu se nacházelo 14 Norů, 15. Němec Philip Nawrath následoval až s rozdílem jedné minuty a 17 sekund. „Samozřejmě jsou dobře připravení, mají závody jako nominaci, ale i tak jsou s lyžemi o kus před ostatními. S Němci a Italy jsme na tom jakžtakž srovnatelně, ale proti Norům neměl nikdo šanci,“ uvedl na X (dříve Twitter) trenér českých biatlonistů Michael Málek.

Domů
Sdílet
Diskuse