Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Koucká
14. listopadu 2023 18:14
Čas čtení 1:00

Tolik vyhrávání, až to bolí. Trumpova konkurence Twitteru prodělala miliony dolarů

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tolik vyhrávání, až to bolí. Trumpova konkurence Twitteru prodělala miliony dolarů
Zdroj: TASR/AP/Joe Maiorana

Bývalý prezident USA Donald Trump si může připsat na konto další „výhru“. Zpráva Komise pro cenné papíry a burzy uvedla, že jeho sociální síť Truth Social za necelý rok a půl existence prodělala okolo 73 milionů dolarů.

Komise ve svém 530stránkovém dokumentu napsala, že sociální platforma bývalého prezidenta prodělala od února 2022 do konce roku 50 milionů dolarů a v letošní polovině roku dalších 23 milionů. Za celý letošní rok se pak čeká celková ztráta okolo 46 milionů dolarů, uvádí server Deadline.

14. listopadu 2023 9:34 Čas čtení 0:38 První nebinární soudce v Mexiku byli nalezeni mrtvi. Není jasné, zda šlo o vraždu První nebinární soudce v Mexiku byli nalezeni mrtvi. Není jasné, zda šlo o vraždu

Trump s nápadem na platformu přišel v říjnu 2021, tedy devět měsíců poté, co mu byl kvůli útoku na Kapitol v lednu 2021 zakázán přístup na Twitter. Truth Social měla být podle prvotních oznámení „konkurencí pro liberální mediální konsorcium a měla bojovat proti velkým technologickým společnostem ze Silicon Valley, které využívají své jednostranné moci k umlčení opozičních hlasů v Americe“, chvástal se tehdy neúspěšný republikánský kandidát z prezidentských voleb 2020.


Platforma měla být zároveň obdobou krajně pravicové sítě Parler, kterou Trump původně spolu s dalšími americkými konzervativci podporoval, a to zejména v době, kdy se během voleb na Facebooku a Twitteru více kontrolovaly a schvalovaly příspěvky.

12. listopadu 2023 9:55 Čas čtení 2:31 „Mrzí mě, že tu dýmku už spolu nestihneme.“ Politici a političky reagují na odchod Karla Schwarzenberga „Mrzí mě, že tu dýmku už spolu nestihneme.“ Politici a političky reagují na odchod Karla Schwarzenberga

Po útoku na Kapitol byl ale Parler pozastaven na App Storu a také odstraněn z Amazonu a stránek dalších dodavatelů. O koupi této sítě měl svého času údajně zájem rapper Kanye West, ale k obchodu nikdy nedošlo. Opět se tak potvrzuje, jaký vítěz a geniální obchodník vlastně Donald J. Trump je.

Domů
Sdílet
Diskuse