Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vincenc Novák
14. listopadu 2023 9:34
Čas čtení 0:38

První nebinární soudce v Mexiku byli nalezeni mrtvi. Není jasné, zda šlo o vraždu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
První nebinární soudce v Mexiku byli nalezeni mrtvi. Není jasné, zda šlo o vraždu
Zdroj: Mexican Government

První otevřeně nebinární člen mexické justice a výrazný LGBTQ+ aktivista Jesús Ociel Baena byli nalezeni mrtvi ve svém domě.

Soudcovo tělo bylo podle informací The Guardianu nalezeno v jeho domě ve státě Aguascalientes. Spolu s nimi měl údajně zemřít také jejich partner. Podle mexické ministryně bezpečnosti Rosy Icely Rodriguez není jasné, zda se jedná o vraždu, nebo o nějakou nehodu.

14. listopadu 2023 8:55 Čas čtení 0:38 Štáb České televize přepadli v San Franciscu ozbrojenci. Ukradli vybavení za statisíce Štáb České televize přepadli v San Franciscu ozbrojenci. Ukradli vybavení za statisíce

Podle generálního státního zástupce mohla být smrt páru „osobní záležitostí“. Podle důkazů z místa činu nic nenasvědčovalo tomu, že by do domu vstoupila třetí osoba. V blízkosti těl byl údajně nalezen ostrý předmět. 

Osmatřicetiletí Baena se v roce 2022 stali soudcem volebního soudu státu Aguascalientes. Byli považováni za první nebinární osobu v Latinské Americe, která se ujala soudní funkce. V pondělí večer se v hlavním městě Mexico City konala vzpomínková akce, které se podle záběrů zveřejněných na sociálních sítích zúčastnily stovky lidí. 

Domů
Sdílet
Diskuse