Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. listopadu 2023 v 11:14
Čas čtení 0:57

Řidička se na dálnici srazila s vojenskou obrněnou kolonou. Zranili se čtyři vojáci, škoda jde do milionů korun (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Řidička se na dálnici srazila s vojenskou obrněnou kolonou. Zranili se čtyři vojáci, škoda jde do milionů korun (Aktualizováno)
Zdroj: Policie České republiky

Na dálnici D6 ve směru z Karlových Varů do Prahy se ve středu ráno srazilo osobní auto s vojenskou obrněnou kolonou. Na místě zasahovali policisté a záchranáři, kteří ošetřili čtyři lehce zraněné vojáky.

Aktualizováno 11:20 – Řidička automobilu narušila konvoj, když do kolony vjela přímo ze sjezdu na 25. kilometru. Obrněné vozidlo pandur se jejímu autu nestihlo vyhnout a najelo do ní zezadu. Do něj pak narazilo ještě další vozidlo z konvoje.

„Došlo k dopravní nehodě osobního vozidla, které se z dosud nezjištěných důvodů zařadilo do vojenské kolony, ve které byly tři pandury, jedno doprovodné nákladní vozidlo a dvě vojenská osobní vozidla,“ sdělila iDNES.cz mluvčí policie Středočeského kraje Michaela Richterová. Dodala, že řidička podstoupila dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem.

21. května 2023 v 14:00 Čas čtení 0:12 Kvíz: Vyznáš se v dopravních značkách? Otestuj své znalosti Kvíz: Vyznáš se v dopravních značkách? Otestuj své znalosti

Na místo vyrazily dvě záchranářské posádky. „Ošetřili jsme čtyři lehce zraněné. Všichni byli převezeni do nemocnice v Kladně na centrální příjem,“ doplnila pro server mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

Podle Generálního štábu Armády ČR se na místě tvoří kolony, vozidla čekají na odtah. Dálnice je průjezdná v levém jízdním pruhu. 

Škoda na havarovaných vozech byla podle posledních informací předběžně vyčíslena na dva miliony korun. „Znovu apelujeme na všechny řidiče – dodržujte, prosím, pokyny příslušníků Vojenské policie při doprovodech vojenských kolon. Do kolony vojenských vozidel se nikdy nezařazujte. Nepředjíždějte kolonu, pokud si nejste jisti, že to včas a bezpečně zvládnete,“ informovala Vojenská policie.

Domů
Sdílet
Diskuse