Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
15. listopadu 2023 12:01
Čas čtení 0:59

VIDEO: Tomáš Čermák je na světě. Fantoma dezinformační scény zadrželi v Polsku (Aktualizováno)

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Tomáš Čermák je na světě. Fantoma dezinformační scény zadrželi v Polsku (Aktualizováno)
Zdroj: Profimedia/Miroslav Chaloupka

Čermák byl odsouzen za propagaci terorismu. Kvůli tomu, že nenastoupil do vězení, na něj byl vydán mezinárodní zatykač.

Aktualizováno 14:20 – Čermák byl českou justicí odsouzen k 5,5 roku vězení za trestný čin podpory a propagace terorismu. Nastoupit do vězení měl 23. srpna, to však neudělal. Tři dny poté se objevil na videu s dezinformátorem Zítkem, kde mimo jiné tvrdil, že se připravuje na jakousi „speciální operaci“. Na konci října zase na videu naznačoval, že je v Rusku.

Článek jsme aktualizovali o další informace, které zveřejnila Policie České republiky.

Překvapený Čermák v polském Lublinu

„Šestatřicetiletého fantoma české dezinformační scény zadrželi včera polští kolegové na základě poznatků našich policistů. V nejbližší době bude následovat jeho předání do Česka,“ uvedla Policie ČR na sociální síti X ve středu dopoledne.

Čeští policisté přidali vyjádření svých polských kolegů, kteří Čermáka zadrželi ve večerních hodinách 14. listopadu na jedné z ulic poblíž Staroměstského náměstí v Lublinu, hlavním městě Lublinského vojvodství. „Muž byl zcela překvapen a přesvědčen, že se mu podaří úspěšně skrývat před strážci zákona mimo Českou republiku,“ doplnili polští policisté.

Česká policie ve středu odpoledne doplnila, že se Čermák ve svých vystoupeních na sociálních sítích vysmíval spravedlnosti a amatérsky se snažil budit dojem, že se pohybuje mimo území ČR. „Samozřejmě i tímto směrem se ubíralo pátrání a plzeňský soud na muže vydal Evropský zatýkací rozkaz (EZR),“ uvedl policejní mluvčí David Schön.

12. dubna 2024 11:27 Čas čtení 0:35 Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá Norský region chce, aby byl den o dvě hodiny delší. Plán ale příliš promyšlený nemá

„Ač je muž v rukou polských policistů, tak formálně zůstává stále v pátrání a bude tomu tak až do jeho předání zpět do Česka, které díky realizaci EZR bude možné provést velmi rychle, maximálně v řádu týdnů,“ doplnil Schön.

Domů
Sdílet
Diskuse