Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
14. září 2023 11:15
Čas čtení 0:32

Odsouzený terorista Čermák možná utekl do Ruska. Soud na něj vydal mezinárodní zatykač

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Plzeňský krajský soud vydal mezinárodní zatykač na šestatřicetiletého dezinformátora a aktivistu Tomáše Čermáka, který byl odsouzen za propagaci terorismu. Čermák v srpnu nenastoupil do vězení, kde si měl odpykávat 5,5letý trest.

Tomáš Čermák
Zdroj: Policie ČR


Česká policie dosud po Čermákovi pátrala pouze na českém území. Podle nových zjištění by se však mohl skrývat v zahraničí, informoval server Novinky.cz.

Podle informací Novinek měli policisté u Čermáka doma nalézt itinerář cesty do Ruska. Na jeho osobu jsou nyní vydány dva zatykače –⁠ jeden na území Evropské unie a druhý mimo ni.

14. září 2023 7:00 Čas čtení 3:28 Hledáme lékaře: Poneseš odpovědnost za lidské životy a budeš pracovat, dokud nezhebneš. Značka: pervitin s sebou! Hledáme lékaře: Poneseš odpovědnost za lidské životy a budeš pracovat, dokud nezhebneš. Značka: pervitin s sebou!

Do vězení měl Tomáš Čermák nastoupit 23. srpna, což však v dané lhůtě neučinil. Tři dny poté se objevil na videu s dezinformátorem Tomášem Zítkem, kde mimo jiné tvrdil, že se připravuje na jakousi „speciální operaci“.

Právník odsouzeného Norbert Naxera pro Novinky uvedl, že se svým klientem není v kontaktu. Čermák mu údajně nezvedá telefon. „Můžu mu radit v právních věcech, ale těžko v tomto. Jak ho znám, myslím, že tím dává najevo, že neuznává rozsudek ani Českou republiku jako legitimní stát,“ dodal Naxera.

Domů
Sdílet
Diskuse