Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Radim Šlechta
17. listopadu 2023 7:51
Čas čtení 0:58

Člověk v tísni spouští novou sbírku k 17. listopadu. Má pomoci pronásledovaným osobám

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené

Přispět můžeš libovolnou částkou na stránkách neziskovky.

Nezisková organizace Člověk v tísni spustila dlouhodobou sbírku SOS Svoboda. Jejím účelem je podpora pronásledovaných aktivistů a aktivistek v mnoha zemích. Sbírku spouští symbolicky den před výročím sametové revoluce. Organizace o tom informovala na svých stránkách.

„Ideály listopadu 1989 jsou pro mne dodnes živé, a právě proto se na vás obracím. SOS SVOBODA je výzvou k pomoci lidem v zemích, kde svoboda není, a proto tam Člověk v tísni pracuje,“ přiblížil sbírku ředitel Člověka v tísni Šimon Pánek.

„Pomáháme lidem, kteří se snaží o obranu lidských práv, nezávislé informování, staví se veřejně proti korupci, sledování, nezákonnému zadržování, mučení a útlaku a sami přitom často riskují svobodu, zdraví a někdy i své životy. Přidejte se prosím a pomozme společně lidem, kteří za svobodu a lidská práva bojují s odvahou, vírou a nadějí, tak jako kdysi my,“ dodal.

Peníze ze sbírky mají jít na psychosociální podporu aktivistů, aktivistek a organizací a na přímou pomoc pronásledovaným politickým vězňům a vězenkyním a jejich rodinám. Finance mohou pomoci pokrýt náklady na právní pomoc, zdravotní péči i náklady na život.

17. listopadu 2021 7:00 Čas čtení 7:50 Šimon Pánek: Politici se sami neprobudí. Je chybou mladé generace, že se neumí prosadit Šimon Pánek: Politici se sami neprobudí. Je chybou mladé generace, že se neumí prosadit

„Zároveň z těchto prostředků budeme poskytovat i urgentní flexibilní granty klíčovým aktérům občanské společnosti v našich cílových zemích v případě nečekaných situací. Člověk v tísni je spolehlivým partnerem, na kterého se místní občanská společnost může obrátit v případě nouze,“ uvedla Nadija Ivanova, ředitelka Centra pro lidská práva a demokracii.

Více informací o sbírce a příběhy podpořených osob si můžeš přečíst přímo na webových stránkách Člověka v tísni, kde můžeš neziskovku také podpořit.

Člověk v tísni
Zdroj: Člověk v tísni/propagační materiál
Domů
Sdílet
Diskuse