Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Karolína Fejtová
19. listopadu 2023 11:54
Čas čtení 0:56

Předpověď počasí: Česko čeká ochlazení, bude pršet a padat může i sníh

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Předpověď počasí: Česko čeká ochlazení, bude pršet a padat může i sníh
Zdroj: pxfuel/CC0/volně k užití

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) zveřejnil předpověď počasí na příští týden a vypadá to, že nás čeká typický podzim.

Pondělí bude nejteplejším dnem. Maximální teploty se budou pohybovat mezi osmi až 12 stupni. Nejnižší hodnoty dosáhnou v Čechách osmi až čtyř a ve Slezsku pěti až jednoho stupně. Obloha bude zatažená až oblačná.

Úterý bude zataženou oblohou pokračovat, teplota však klesne. Její maximální hodnota bude devět stupňů. Pocitovému ochlazení nepomůže ani déšť, který se objeví na většině území Česka. Bude foukat slabý západní nebo severozápadní vítr, který se přes den změní na mírný severní o rychlosti dvou až šesti metrů za sekundu.

19. listopadu 2023 10:32 Čas čtení 0:33 Izrael a Hamás dosáhly předběžné dohody na pozastavení války, píše americký list Izrael a Hamás dosáhly předběžné dohody na pozastavení války, píše americký list

Ve středu se teploty dostanou až pod bod mrazu, budou se pohybovat mezi minus třemi až jedním stupněm, na některých místech dosáhnou až na minus pět. Ojediněle se vyskytnou sněhové přeháňky a bude foukat mírný severní vítr o rychlosti tří až sedmi metrů za sekundu.

Čtvrtek bude vůbec nejchladnějším dnem, nejnižší teploty dosáhnou až na minus šest stupňů. Naopak maximálně naměříme stupňů šest. Vítr oproti předchozímu dni zesílí a nabere rychlost čtyři až osm metrů za sekundu. Na většině území bude pršet.

předpověď počasí
Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

Teplota v pátek vzroste. Ručička na teploměru se bude pohybovat okolo šesti stupňů. Ze zatažené oblohy bude na většině území padat déšť, stejně jako ve čtvrtek.

O víkendu se bude ochlazovat. Z maximálních pátečních šesti stupňů se stane v sobotu pět a v neděli čtyři. Nejnižší teploty mohou klesnout pod bod mrazu a dosáhnout na minus jeden stupeň. Na většině území bude stále pršet, v neděli se může objevit i sníh.

Domů
Sdílet
Diskuse