Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
21. listopadu 2023 7:38
Čas čtení 0:39

ŽEBRÍČEK: 50 nejhledanějších osob Evropy. Najdeš mezi nimi i tři Čechy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
ŽEBRÍČEK: 50 nejhledanějších osob Evropy. Najdeš mezi nimi i tři Čechy
Zdroj: Policie ČR

Na seznamu jsou Češi Ondřej Kára, Norbert Kijonka, Vilém Kováč a Slováci Martin Šmatlák, Róbert Okoličany se Slovenkou Evou Zámečníkovou. Co udělali?

Na pravidelně zveřejňovaném seznamu Europolu je 50 lidí, kteří se dopustili závažných trestných činů, jako je obchodování s lidmi, vraždy, ozbrojené loupeže anebo prodej drog. Češi Ondřej Kára, Norbert Kijonka i Vilém Kováč se na seznam dostali kvůli nedovolenému obchodování s omamnými a psychotropními látkami. Kijonka momentálně používá padělané doklady, je ozbrojen a Europol ho vyhodnotil jako velmi nebezpečného. Kováč má u sebe také zbraň.

20. listopadu 2023 9:03 Čas čtení 1:05 Skandál českých fotbalistů šokoval i zbytek světa. Takhle reagovala zahraniční média Skandál českých fotbalistů šokoval i zbytek světa. Takhle reagovala zahraniční média

Slovák Róbert Okoličany je na seznamu kvůli účasti ve zločinecké organizaci. Za založení a podporování zločinecké a teroristické skupiny byl odsouzen k doživotí ve vězení. Martin Šmatlák se dopustil stejného prohřešku jako již zmínění Češi – obchodoval s omamnými a psychotropními látkami.

Jednou ze tří žen na seznamu je Slovenka Eva Zámečníková, která byla na list zařazena za pokus o vraždu. „Dvaačtyřicetiletá podnikatelka si podle žaloby objednala vraždu svého manžela a chtěla za ni zaplatit 50 tisíc eur (přibližně 1,2 milionu korun). Vykonavatel vraždy se však obrátil na policii a stal se korunním svědkem.“ Vražda měla proběhnout 24. ledna 2014. 

EuropolEuropolEuropolEuropol
Zobrazit galerii
(6)
Domů
Sdílet
Diskuse