Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
21. listopadu 2023 15:13
Čas čtení 0:48

Známá kurýrní firma v Česku končí. Zanechá za sebou nespokojené klienty

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Známá kurýrní firma v Česku končí. Zanechá za sebou nespokojené klienty
Zdroj: Wiki Commons/volně k užití

Po dvouletém fungování se slovenská společnost 123Kurier rozhodla zastavit činnost své dceřiné odnože 123Kurýr v Česku.

Společnost na svém webu uvedla: „Naše společnost 123Kurýr CZ se rozhodla dočasně ukončit svoz a distribuci zásilek po České republice. Toto opatření se netýká exportu, jako je například Slovensko nebo Maďarsko. Do těchto destinací budeme nadále svážet i doručovat a nic se pro ně nemění.“

Firma se specializovala na doručování menších zásilek do 50 kilogramů. Nabízela i službu Track & Trace, která umožňovala sledování doručovaného balíku. V létě firma oznámila spolupráci se společností Alza, v rámci které bylo možné využívat její síť alzaboxů, čímž chtěla zlepšit kvalitu doručování zásilek. 

Důvody pro zastavení expedice firma neuvádí, avšak již dlouhodoběji se potýkala s problémy. Na webu recenzer.cz získala od uživatelů hodnocení 2,6 a komentářová sekce je plná nespokojených zákazníků.

Taky údajně dluží statisícové částky zákazníkům i e-shopům. Navíc s nimi firma naprosto přerušila komunikaci. Jeden z komentujících uvádí, že ČOI je již o praktikách společnosti informována a uvažují o podání hromadného trestního oznámení. Další uživatel je přímo z řad zaměstnanců, kterým prý firma také dluží peníze. Server TN.cz pak uvádí, že firma má milionové pohledávky a tisíce nedoručených zásilek, dluží i svým kurýrům, kteří na společnost trestní oznámení již podali. Na Slovensku firma funguje dál, podle recenzí webu azet.sk má však podobné problémy.

Domů
Sdílet
Diskuse