Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
Vojtěch Vanda
22. listopadu 2023 14:39
Čas čtení 1:11

VIDEO: Násilnostem během zápasu Argentiny a Brazílie přihlížel i Messi. Policii kritizoval za nepřiměřený zásah

Kategorie:
Sport
Uložit Uložené
VIDEO: Násilnostem během zápasu Argentiny a Brazílie přihlížel i Messi. Policii kritizoval za nepřiměřený zásah
Zdroj: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

Jeden z největších fotbalových stánků na světě byl včera dějištěm kvalifikace na mistrovství světa mezi Brazílií a Argentinou. Konečnou výhru 1:0 hostujícího celku si však bude pamatovat málokdo. Signifikantní byly zejména střety policie s fanoušky.

Jak uvedl server Sport.cz, rozbroje mezi fanoušky začaly ještě před začátkem zápasu během hymen jednotlivých států. I když se hustá atmosféra na brazilském stadionu očekávala, nikoho nejspíš nenapadlo, kam až situace může zajít. Hráči hostů proto k utkání nejprve nenastoupili a zápas se zpozdil o půl hodiny.

Messi: Den ve znamení represí proti Argentincům

Do nepokojů zasáhli policisté, kteří následně schytali kritiku nejen ze strany veřejnosti, ale i samotných fotbalistů. Lionel Messi pro média otevřeně kritizoval zásah obušky. Zdál se mu nepřiměřený a doplnil, že to zdaleka nebylo poprvé. Po policii vystartoval i brankář hostů Emiliano Martínez, kterému se nelíbilo, jak se brazilští zasahující policisté ohánějí s obušky před jeho očima.

„Dnes jsme se zapsali do historie. Je ale důležité říct, že bude dnešní den znovu označen jako den represí ze strany Brazilců směrem k Argentincům. Tohle nemůžeme akceptovat, je to šílenství. Musí to okamžitě přestat,“ řekl po zápasu podle novináře Fabrizia Romana Messi.

Byli to ale i brazilští hráči, kteří se na adresu policistů vyjádřili kriticky. V hledišti seděly jejich rodiny a fotbalistům se nelíbilo, jak k situaci policie přistoupila. Ochránci pořádku ale selhání popřeli.

„Každá akce vyvolá reakci. A tyhle zápasy mají historii plnou fanouškovského násilí. Nejdřív jsme se snažili s fanoušky promluvit, až potom došlo na obušky. Nepoužili jsme gumové projektily ani slzný plyn,“ řekl plukovník Vagner Ferreira v rozhovoru pro stanici SportTV.

22. listopadu 2023 11:03 Čas čtení 0:59 Rozlosování EURO 2024 se blíží. Koukni, proti komu by Česko mohlo hrát Rozlosování EURO 2024 se blíží. Koukni, proti komu by Česko mohlo hrát

Samotný zápas dopadl pro Brazílii špatně. Vůbec poprvé v historii padla v kvalifikačním utkání na vlastním hřišti po gólu Otamendiho v 63. minutě a momentálně drží až šesté (a poslední postupové) místo v tabulce. Argentina skupinu vede před Uruguayí a Kolumbií. 

Domů
Sdílet
Diskuse